STIGAO ODGOVOR /

Grad Zagreb objasnio da su fontane u Zagrebu zasvijetlile u bojama Litve

Image
Foto: Čitatelj Net.hr-a

Gradovi u svijetu solidariziraju se s Ukrajinom nakon ruske invazije

18.3.2022.
19:13
Čitatelj Net.hr-a
VOYO logo

Iz Grada Zagreba su večeras otklonili sve nedoumice vezano za "rusku zastavu" na zagrebačkim fontanama. Objasnili su kako je riječ zapravo o bojama zastave Litve koje su žuta, zelena i crvena.

Naime, čitatelj nam je večeras poslao fotografiju rekavši kako mu se čini da se na njoj vide fontane u Zagrebu oko 18:30 sati u bojama ruske zastave. On je tvrdio da su boje sigurno bijela, plava i crvena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Čitatelj Net.hr-a

I dok je on tvrdio da su boje bijela, plava i crvena te da sve podsjeća na rusku zastavu, iz Grada Zagreba su nam odgovorili da je u pitanju zastava Litve, što se i može jasnije vidjeti iz druge fotografije.

Image

Prosvjedi diljem svijeta

Prosvjedi su se od početka ruske invazije održali u mnogim gradovima diljem Europe pa tako i u Zagrebu, ispred veleposlanstva Rusije i u Splitu. Vukovarski Vodotoranj zablistao je u bojama ukrajinske zastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fontane ispred Nacionalne i sveučilisne knjižnice u Zagrebu također su 24. veljače bile obasjane nacionalnim bojama zastave Ukrajine kao znak potpore stanovnicima Ukrajine u ovim teškim vremenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo