Fontane pune donjeg rublja, bureka, čaša i - kovanica!

Iako je u ovo vrijeme aktualno lišće koje opada i završava u fontanama, u osječkim fontanama se može pronaći svašta - od gaćica i grudnjaka - do komada bureka i plastičnih čaša.

11.10.2011.
14:58
VOYO logo

Skupljanje plastičnih boca jedini je prihod pojedincima, no ni ljudi koji na taj način osiguravaju egzistenciju nisu pošteđeni kazne odluče li isprati bocu jogurta u fontani! Potvrdio je to djelatnik osječke tvrtke Unikom. Naveo je kako je zatekao starijeg Osječanina koji je bocu od jogurta ispirao na fontani na glavnom osječkom Trgu!

"Rekao sam mu da nije normalan i da je prekršio komunalni red kojim se zabranjuje hodanje po fontani u vrijeme dok je u funkciji. Dok je u stanju mirovanja ona je šetnica, no u suprotnom se po njoj hodati ne smije i kazna je 1.000 kuna! Inače, ovo je bio jedan od većih 'bisera', a u fontanama zaista pronalazimo svašta", ispričao djelatnik RJ Čistoća za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novčići su najopasniji

U fontanama najčešće završavaju dijelovi okvira za bicikle pa čak i dijelovi klupa! A iako je u ovo vrijeme aktualno lišće koje opada i završava u fontanama, ondje se pronalazi i donje rublje! Prema riječima djelatnika osječke čistoće, nerijetko gaćice i grudnjaci!

To je potvrdila i Tatjana Elez, glasnogovornica Unikoma, koja kaže da je na meti vrlo često fontana u Rondelu velikana koja je prepuna komada bureka i plastičnih čaša, a da Osječani još uvijek vjeruju u čuda govori i to da su fontane pune novčića! Oni su, kaže Elez, najopasniji jer kada začepe rešetkice voda ne može otjecati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108210027006 arti-201010250776006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo