U utorak / Zbog Uljanika Flego i Miletić dolaze na sastanak kod ministra Horvata

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Flego i Miletić od ministra zatražiti da se u što kraćem mogućem roku radnicima isplati plaća za srpanj,

27.8.2018.
19:30
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić u utorak će se u Zagrebu sastati s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom i s njim razgovarati o situaciji u Uljanik Grupi, priopćio je u ponedjeljak Ured istarskog župana.

>Ministar gospodarstva: 'Država ne može i ne smije isplaćivati plaću radnicima Uljanik grupe'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju stoji da će Flego i Miletić od ministra zatražiti da se u što kraćem mogućem roku radnicima isplati plaća za srpanj, te ponovno uputiti apel Vladi da poduzme sve potrebne mjere za opstanak brodogradnje i očuvanje radnih mjesta tom sektoru.

Inače, ministar gospodarstva Darko Horvat u ponedjeljak je nakon sastanka s predstavnicima sindikata brodogradilišta Uljanik i 3. maj rekao kako Vlada intenzivno radi na osiguranju novca za dvije plaće, odnosno da će tijekom dana imati sve relevantne informacije o tome pod kojim uvjetima i koje su komercijalne banke za to spremne dati novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Intenzivno se radi na osiguranja dviju plaća Uljanik grupi, na tome ćemo ustrajati i nadam se da ćemo do kraja tjedna imati rješenje barem za jednu plaću", izjavio je Horvat novinarima ispred Banskih dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo