Fani Horvat može graditi restoran na Marjanu

25.2.2011.
13:45
VOYO logo

Splitsko Gradsko vijeće nije prihvatilo prijedlog oporbe i Inicijative o zabrani gradnje na Marjanu do donošenja Prostornog plana područja posebnih obilježja (PPPPO), čime je djevojci gradonačelnika Željka KerumaFani Horvat omogućena gradnja na dijelu koji se ne odnosi na kulturno dobro.

"Gdje ste bili kada se donosio GUP? Sad ste se sjetili da treba nešto poduzeti. Rekli ste da ste u Društvu Marjan od 1994., što ste napravili kada su se donosili planovi? Ovaj linč koji se radi i u kojem se sve nastoji svaliti na Željka Keruma i HGS jednom normalnom ljudskom umu je nepojmljiv", riječi su kojima se predsjednica Vijeća i Kerumova sestra Nevenka Bečić otresla na Srđana Marinića, tajnika Društva Marjan koji je u ime Inicijative tražio da se obustavi gradnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od njegove Inicijative koja nije prihvaćena, vijećnici su prihvatili prijedlog svoje kolegice iz nezavisnih redova Ljubice Vrdoljak koja je tražila da s gradske službe dostave imena onih koji su posljednjih 20 godina gradili u Park-šumi s dozvolom ili bez nje.

Također su prihvaćeni i prijedlozi Luke Podruga (HČSP) i Milice Cipci (SU) da Grad izradi program zaštite Marjana. Podrug i Cipci k tome su tražili i izglasavanje zabrane bespravne gradnje na splitskom brdu, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102030752006 arti-201102020598006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo