Evo tko će u ime HDZ-a biti na optuženičkoj klupi

HDZ je neslužbeno potvrdio tko će ga predstavljati na sudu bude li optužnica podignuta. Riječ je o Damiru Sesvečanu, bivšem predsjedniku saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

6.11.2011.
12:21
VOYO logo

Dugo se nagađalo tko bi mogao biti na optuženičkoj klupi u ime HDZ-a kao pravne osobe, a sada se napokon i zna: Damir Sesvečan, bivši predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, predstavljat će HDZ u daljem tijeku istrage protiv vladajuće stranke, ali i na optuženičkoj klupi zagrebačkog Županijskog suda bude li protiv HDZ-a i podignuta optužnica zbog crnih fondova.

Tu informaciju Večernjem listu potvrdilo je nekoliko izvora bliskih istrazi protiv HDZ-a. Odluka o tome da će on predstavljati HDZ-a donesena je prošli tjedan, s obzirom na to da u ponedjeljak istječe rok do kojeg se moraju odlučiti tko će u daljem tijeku kaznenog postupka predstavljati stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko se zna, spomenuti predstavnik HDZ-a kao pravne osobe u petak će se morati pojaviti u sjedištu USKOK-a u Gajevoj kako bi bio ispitan vezano uz proširenje istrage u aferi Fimi media od 25. listopada kada je njome prema nalogu USKOK-a obuhvaćen i HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo