Evo kako je moguće da na jednoj adresi budu prijavljene 243 osobe

11.9.2013.
7:49
VOYO logo

Načelnica Senka Šubat je za Novi list objasnila da su unazad više od dvadeset godina na spornoj adresi prijavljene 83 osobe, te da postoje i podbrojevi kućnog broja na kojima je u istom razdoblju prijavljeno prebivalište za 234 osobe.

"Dakle, od prijava prebivališta za 83 osobe na spomenutoj adresi, 28 prijava datira iz razdoblja prije dvedeset i više godina a od kojih je većina prijava prebivališta za maloljetnu djecu koji podnose roditelji na temelju svoje prijave i vjenčanog lista. Važno je istaknuti da od 2002. godine više nitko nije na toj adresi prijavljivan", kazala je načelnica za konkretan slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnila je i da su se u razdoblju od 1974. godine pa do prosinca 2012. godine promijenila tri zakona kojima su potrebni dokumenti za prijavu prebivališta i boravišta građana bili različito regulirani. Tako u jednom periodu za prijavu prebivališta nije trebala i suglasnost vlasnika.

"U konkretnom slučaju riječ je o radničkim nastambama i vremenu kada nije bilo rješenja o gradnji pa ni rješenja o korištenju kućnog broja, no mi nismo mogli odbiti prijaviti osobu. Obavljali smo terenske provjere i 2005. i 2006. i 2009. godine i za većinu osoba i velik broj djece koja su bila prijavljena na toj adresi utvrdili da ne stanuju na toj adresi. No, do donošenja novog Zakona u prosincu 2012. godine policija nije imala mogućnost odjaviti ih po službenoj dužnosti", objasnila je Šubat, kazavši da se osoba dotad morala odjaviti sama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrila je da su u Rijeci pronašli ukupno 1.100 osoba koje zapravo ne stanuju na adresama koje su prijavili te su sad u postupku odjave prebivališta po službenoj dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo