VELIKA PROMJENA / Evo kako će od 1. srpnja izgledati plaćanje prometnih kazni: Srećom, i dalje postoji šansa da platite samo pola

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Rekao je kako je naplata jednostavna i kako to nije ništa novo, a naplata će ići kao i dosada. Ako platite na mjestu događaja, plaćate polovicu iznosa kazne

23.6.2022.
14:46
Sime Zelic/PIXSELL
VOYO logo

Od 1. srpnja stiže velika promjena kada su u pitanju plaćanje kazni gdje gotovinska naplata prometnih kazni s početkom srpnja više neće biti moguća, objavio je danas MUP te napomenuli kako već traje edukacija policijskih službenika o načinu korištenja POS uređaja.

Siniša Mihanović, voditelj službe prometne postaje Split objasnio je zbog čega su odlučili uvesti naplatu kazni putem POS uređaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Transparentnost u postupanju i radu policijskih službenika s jedne strane i s druge strane, na ovaj način omogućavamo policijskim službenicima da ne moraju voditi brigu o novčanim sredstvima, gdje su ih ostavili, u kojem pretincu i da ne moraju brinuti kako će ih razdužiti", rekao je Mihanović za N1.

Image
OPA! /

Policija objavila ogromnu promjenu, a tiče se plaćanja prometnih kazni: Jedna opcija se u potpunosti gasi...

Image
OPA! /

Policija objavila ogromnu promjenu, a tiče se plaćanja prometnih kazni: Jedna opcija se u potpunosti gasi...

Postoji šansa da platite i polovicu iznosa kazne...

Rekao je kako je naplata jednostavna i kako to nije ništa novo, a naplata će ići kao i dosada. Ako platite na mjestu događaja, plaćate polovicu iznosa kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U slučaju da građanin nema karticu ili nema novca na računu, onda će mu policijski službenik izdati obavijest o počinjenju prekršaja s odgovarajućom uplatnicom kojom će moći platiti u roku od 3 dana polovicu iznosa novčane kazne. U slučaju da počinitelj negira počinjenje prekršaja i ne želi platiti, ide obavezni prekršajni nalog, a kad ga dobije, onda dobiva odredbu za plaćanje kazne u iznosu od dvije trećine i time se smatra da je kazna u potpunosti plaćena", rekao je Mihanović.

Kaže i kako su najčešći prekršaji koje policija bilježi oni iz domene cestovnog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li to pojas, kaciga, brzina… Nažalost, širok dijapazon prometnih prekršaja. Policija nije tu da bi kažnjavala, zakon nam pomaže da svi zajedno poštujemo propise i izbjegnemo nesreće i posljedice prometnih nesreća. Zakon je tu da ga se poštuje radi samog vozača i ostalih sudionika u prometu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo