PROCURIO KLOR / Evakuiran splitski hotel: Četvero ljudi završilo u bolnici, dvoje su učenici s prakse

Image
Foto: Danas.hr

S obzirom na isparavanje i širenje mirisa, u tijeku je evakuacija osoba iz hotela

9.2.2024.
13:33
Danas.hr
VOYO logo

U splitskom hotelu Radisson Blu oko podneva došlo je do curenja klora prilikom održavanja bazena kojeg izvodi vanjska firma. Nekoliko je osoba prevezeno u bolnicu.

Prema najnovijim informacijama u bolnicu je zaprimljeno dvoje učenika koji su bili na praksi u hotelu. Radi se o dječaku od 16 godina i djevojčici od 17 godina. Zaprimljeni su na hitni pedijatrijski prijem sa simptomima mučnine, povraćanja i osjećajem žarenja, a nakon obrade bit će otpušteni na kućnu njegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na hitni prijem zaprimljene su i dvije odrasle osobe, potvrdili su iz bolnice za Danas.hr.

"Dvije su osobe zaprimljene preko našeg hitnog prijema. Muška osoba u dobi od 60 godina razvila je simptome otežanog disanja i nadražajnog kašlja. U ovom trenutku obrada još traje, a pacijent je izvan životne opasnosti", dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell
Image
Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell

Doznajemo i da će 60-godišnji muškarac biti zadržan na bolničkom liječenju radi daljnje opservacije i promatranja kliničkog stanja. Djevojka (20) koja je također zaprimljena na obradu ima vrlo blage simptome i po završetku obrade bit će otpuštena kući.

O stanju pacijenata oglasio se doktor Josip Krnić, pročelnik objedinjenog hitnog medicinskog centra KBC-a Split. Potvrdio je da su zaprimili četiri pacijenta, a najteže je ozlijeđen 60-godišnji muškarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz hotela su nam rekli da je do nesreće došlo prilikom radova na održavanju bazena koje je izvodila vanjska firma.

"Navodno su pomiješali dvije tekućine i došlo je do reakcije. U bolnici je završilo nekoliko djelatnika, ali prema našim saznanjima, nitko nije u ozbiljnom i teškom stanju. Evakuirani su svi pa i neki gosti kojih u tom trenutku nije bilo puno", rekli su iz hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli je događaj komentirala i Kristina Rogaljska, direktorica prodaje hotela Radison Blu.

"Prilikom iskrcaja kemikalija od strane vanjske firme došlo je do reakcije i osjetio se je jak miris zbog čega smo morali evakuirati cijelu zgradu hotela. Troje naših zaposlenika je u bolnici zbog preventive, pratit ćemo njihovo stanje. Curenje klora je zaustavljeno i u tijeku je provjetravanje hotela koje bi trebalo završiti kroz sat do dva, a evakuirano je ukupno stotinjak osoba. Gosti će biti smješteni u druge hotele u gradu zbog prevencije", rekla je Kristina Rogaljska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije su potvrdili nesreću.

Image
Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell

"Danas oko 12.20 sati, prema prvim informacijama, u prostorijama hotela u Splitu došlo je najvjerojatnije do curenja klora u prostorijama povezanim s bazenom. Vatrogasci i policija su na terenu. S obzirom na isparavanje i širenje mirisa, u tijeku je evakuacija osoba iz hotela", potvrdili su nam iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Policija je zatvorila mjesto gdje je pala skela: Ne puštaju ni ljude koji rade preko puta MUP-a

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo