EU / se 'sažalila' - dobit ćemo 286 tisuća eura

30.4.2013.
13:49
VOYO logo

"Današnji prijedlog izraz je solidarnosti Europske unije sa Slovenijom kao i s dijelovima Hrvatske i Austrije koji su pogođeni.

Predloženi iznos pomoći će kako bi se nadoknadio financijski teret koji su podnijeli zbog popravljanja infrastrukture i donošenja hitnih mjera. Pomoći će pogođenim regijama da ponovno stanu na noge", izjavio je povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog Komisije trebaju odobriti Vijeće i Europski parlament, a konačna odluka bit će donesena u drugoj polovici godine. Od ukupnog iznosa od 14,6 milijuna eura, 14,08 milijuna ide Sloveniji, 286,587 eura Hrvatskoj i 240.000 Austriji, javlja HTV.

Fond solidarnosti

Podsjetimo, zbog obilnih kiša u listopadu i studenom 2012. godine izlile su se rijeke i poplavile velike dijelove područja u sjevernoj Sloveniji, te u dijelovima Hrvatske i Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo na pomoć iz EU Fonda solidarnosti, imaju sve države članice u slučaju veće katastrofe koja prouzroči štetu veću od tri milijuna eura ili veću od 0,6 posto BDP-a. Takva odluka EU-a donesena je 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo