ESTRADA PONOVNO POHRLILA U POLITIKU: / Vuco kao gradonačelnik, a Drele kao župan? Trebamo li gledati taj scenarij?

Image

Od Ante Casha, Mladena Grdovića i bračnog para Kekin, preko Dreleta i Siniše Vuce, do Miroslava Škore, šarolika je estradna scena na političkoj pozornici

1.3.2021.
10:02
VOYO logo

Donedavno su političke funkcije u Hrvatskoj privlačile uglavnom pravnike i liječnike, no u posljednje se vrijeme u toj ulozi sve češće nalaze i estradne zvijezde. Taj trend bio je primjetan i na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, a posljednji među pjevačima u politici je Siniša Vuco koji se kandidirao za gradonačelnika Splita na listi Hrvatske seljačke stranke.

"Sve što je labavo, ne valja. Zato Siniša Vuco nije labav! Pogledajte ostale kandidate brate. Nit' smrde nit' mirišu, o Bože mi oprosti na izrazu, ispričavam se. Splitu ja trebam! Kao što je Americi u to vrijeme trebao Donald Trump i preporodio je Ameriku", rekao je Vuco na predstavljanju svog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A on će biti šarolik; od ukidanja prireza i komunalnih naknada malim gospodarstvenicima, a povećanje 300 posto onima koji imaju enormne zarade, do volonterskog rada i stavljanja uhljeba na minimalac.

Image
VUCO SPLIĆANE IZNENADIO NOVIM PREDIZBORNIM OBEĆANJEM: /

'Za svetog Duju u gradu će svirati AC/DC i Guns'n'Roses'

Image
VUCO SPLIĆANE IZNENADIO NOVIM PREDIZBORNIM OBEĆANJEM: /

'Za svetog Duju u gradu će svirati AC/DC i Guns'n'Roses'

Najdalje dogurao Škoro

Mile Kekin i njegova supruga Ivana u srpnju prošle godine zauzeli su mjesto na listi platforme Možemo za parlamentarne izbore. "Ja sam u to ušao prvenstveno da pomognem na vidljivosti, da , eto, PR trenutkom, svojim poznatim licem doprinesem", rekao je tada frontmen Hladnog piva, Mile Kekin, kojemu je saborska fotelja za dlaku izmakla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno dalje od bio kakvog izbornog rezultata bili su njegovi kolege s estrade Mladen Grdović, Ante Cash i Ricardo Luque. No, puno prije njih svih u politiku je zagazio i najdalje dogurao - Miroslav Škoro. Bio je predsjednički, pa premijerski kandidat, a još se nije odlučio hoće li se kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika.

Drele nije oduševio Zagorce

Svoj Domovinski pokret temelji na žestokoj kritici HDZ-a, čiji je bivši član, a podršku u Saboru mu daje i komičar Davor Dretar Drele, koji se, pak, spreman odreći fotelje na Markovu trgu u zamjenu za fotelju krapinsko-zagorskog župana. No, tim svojim potezom nije baš oduševio Zagorce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je sam rekao da je kandidat dobar za sebe. I ako bude on prošao, njemu će biti dobro. A kako će biti građanima? A kako je i bilo, isto tako", rekao je za RTLAlojz Horvat iz Krapine, a njegova sugrađanka Lucija Peček je dodala: "Nemam baš dobro mišljenje o tome. Mislim da bi stručnjaci trebali preuzet' takvu poziciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo