Eštonova rešena da večeras padne dogovor u Briselu

Visokoj predstavnici EU implementacija je apsolutno ključna

21.5.2013.
16:15
VOYO logo

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton očekuje da se Ivica Dačić i Hašim Tači dogovore o konkretnim koracima kako bi se briselski sporazum što pre primenio.

- Implementacija je apsolutno ključna - izjavila je njena portparolka Maja Kocijančič, uoči sastanka Prištine i Beograda u Briselu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je rekla da je, nakon što su Dačić i Tači parafirali sporazum u aprilu, neophodno usvojiti akcioni plan koji će sadržati konkretne korake za primenu i da će Eštonova učiniti sve što može da se to postigne.

Početak nove runde, prve na premijerskom nivou od parafiranja sporazuma 19. aprila, zakazan je za četiri popodne, a počeće, kao i tokom ranijih rundi, odvojenim susretima Eštonove sa delegacijama Beograda i Prištine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga će Eštonova sa Dačićem i Tačijem održati radnu večeru koja bi, kako je Kocijančičeva napomenula, mogla da potraje do kasno u noć.

Iz izvora u Evropskoj komisiji se saznaje da ova runda neće, kao neke prethodne, moći da se produži na sledeći dan, jer Eštonova u sredu ujutru mora da podnese Evropskom savetu detaljan izveštaj o Siriji, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvori kažu da je verovatno da će se Dačić i Tači još jednom sastati u Briselu pre nego što Savet EU 28. juna donese odluku o početku pregovora o pridruživanju sa Srbijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike