ESDEPEOVAC MRSIĆ: / 'Tko god im bio na čelu, HDZ se neće puno promijeniti'

Image
Foto: Pixsell, Patrik Macek

U kampanji će dominirati teme važne za građane, poput posla ili plaća, a SDP je spreman za izvanredne izbore, smatra SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar rada Mirando Mrsić.

28.6.2016.
11:00
Pixsell, Patrik Macek
VOYO logo

"Mi smo spremni. Ova Vlada koja je bila šest mjeseci, a de facto nije ni postojala, nije napravila ništa. SDP je spreman na tragu onoga što smo pokazali voditi kampanju. Zemlju smo izvukli iz recesije, ekonomija nam napreduje i to treba nastaviti. Što se nas tiče kampanja može početi", rekao je Mrsić gostujući u emisiji Novi dan na N1 televiziji.

SDP pregovara s HSS-om i još nekim strankama

Iako su u SDP-u spominjali naziv Narodna koalicija (naspram HDZ-ove Domoljubne koalicije) to, kaže Mrsić, nije službeni naziv. Uz stranke koje su s SDP-om činile koaliciju Hrvatska raste (HNS, HSU, Laburisti) moguće je proširenje na još neke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je cilj okupiti sve one koji žele da Hrvatska ide naprijed i da se stvari promijene. Mislim da će koalicija ostati ista i vjerojatno se proširiti. IDS će opet ići samostalno, ali je de facto dio koalicije Hrvatska raste", kazao je Mrsić dodavši da se razgovara i s HSS-om te još nekim strankama.

Na pitanje hoće li eventualni izbor Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a prisiliti SDP na promjenu predizborne retorike, Mrsić kaže kako najprije treba vidjeti rasplet situacije unutar HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričekajmo što će se događati u HDZ-u, kakvi će biti izbori i njihova kampanja. Mislim da se puno stvari u HDZ-u neće mijenjati bez obzira tko će biti na čelu. HDZ uvijek nastupa s istih pozicija i tako će se odigrati i ovaj put", smatra on.

Image
MILANOVIĆ: /

'O HDZ-u ne želim sada više razgovarati, od Petrova očekujem objašnjenja, a HSS vidim u novoj Vladi'

Image
MILANOVIĆ: /

'O HDZ-u ne želim sada više razgovarati, od Petrova očekujem objašnjenja, a HSS vidim u novoj Vladi'

"Mjera zapošljavanja mladih praktički je obustavljena"

O privremenom ukidanju mjere aktivne politike zapošljavanja, popularno zvane 'Mrsićevom' koju je donio dok je bio ministar rada, Mrsić kaže kako je ta mjera praktički obustavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo na raspravi Sabora o proračunu govorili da za tu stavku 210 milijuna kuna nije dovoljno i da će nedostajati sredstava što se i dogodilo. Upozoravali smo da su naši kriteriji puno širi od Europskog socijalnog fonda i da će to donijeti do toga da mladi neće moći pristupiti mjeri. Upozoravali smo na to, nije nas se slušalo i pokazalo se vrlo jasno da nema novaca. Mjera će se suziti na jedan uski krug što znači potpuno obustavljanje u budućnosti", kazao je Mrsić ocijenivši stanje u resoru Ministarstva rada - kaotičnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno ćemo biti pobjednici izbora i sastaviti vladu"

SDP će, po njegovim riječima, ići na izbore s programom u kojem će biti nekih novih tema, no nije otkrio kojih. Mogućnost velike koalicije SDP-a i HDZ-a zasad ne vidi, a ne slaže se ni s ocjenama da će rezultati izvanrednih izbora biti gotovo jednaki onima u studenome prošle godine.

Uvjeren u pobjedu SDP-a na izborima, Mrsić ne očekuje ni da će njegova stranka morati kaolirati nakon izbora s Mostom ili Živim zidom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričekajmo rezultate izbora. Oni će pokazati mišljenje građana. Priča se da će biti status quo, ja mislim da neće, da će stvari biti drugačije. S rezultatima izbora ćemo vidjeti. SDP i koalicija sigurno će biti pobjednici izbora i moći sastaviti vladu", zaključio je.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo