Erste banka postala veliki rasadnik kadrova za Vladine potrebe

6.6.2014.
10:22
VOYO logo

Erste banka postala je pravi rasadnik kadrova Kukuriku koalicije za čelna mjesta u bankama, koje su još u državnom vlasništvu.

U samo tjedan dana Vlada je kadrovima iz Erste banke popunila važne pozicije u najvažnijoj financijskoj instituciji pod utjecajem države Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj (HBOR) i jedinoj preostaloj komercijalnoj banci u vlasništvu Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB), piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Privredne je HDZ crpio kadrove, iz Erstea SDP

Time je samo nastavljena dosadašnja praksa jer ono što je HDZ-u bila Privredna banka iz koje su se regrutirali važni kadrovi, SDP-u je postala Erste banka.

Na jučerašnjoj sjednici na čelo HPB-a Vlada je imenovala Tomislava Vuića koji je do kraja prošlog mjeseca bio zamjenik predsjednika uprave Erste banke. U upravi HPB-a društvo će mu praviti Tomislav Matija Varga, koji također dolazi iz Erste Grupe. Ta dva imenovanja na jučerašnjoj zatvorenoj sjednici Vlade posebice su zanimljiva s obzirom na to da je samo prije pola godine Erste banka pokušavala kupiti HPB, ali je Vlada odbila tu ponudu ocjenjujući da je cijena koju nudi Erste za više od 99 posto dionica HPB-a bila preniska. http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/SDP-ov-rasadnik-kadrova-Vecina-vaznih-pozicija-popunjena-iz-Erste-banke

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo