'MORAMO BITI OZBILJNI' / Epidemiološke mjere sutra istječu: Plenković otkrio hoće li ih produljiti, pa se osvrnuo na Raspudića

Image
Foto: Marko Prpic/Pixsell

Premijer Plenković komentirao je aktualna zbivanja te otkrio kako će sutra biti produljene sve postojeće epidemiološke mjere

14.12.2021.
18:43
Marko Prpic/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković je dao izjavu iz središnjice HDZ-a kasno poslijepodne. Jučer je bio u Sarajevu, a naglasio je i da se razgovaralo i o proširenju EU u Bruxellesu. Najprije je rezimirao aktivnosti HDZ-a i podsjetio da je u srijedu posljednji dan zasjedanja Sabora prije zimske stanke. UStra je i sjednica Vlade, a 21. prosinca je sastanak sa županima. Za tjedan dana je i posljednji sastanak Središnjeg odbora HDZ-a u ovom formatu.

Komentirao je inovi prosvjed na Markovu trgu koji je najavljen sutra u 8 ujutro. "Demokratska država. Mi radimo ono što mislimo da je dobro za naše građane, a uvijek ima onih koji se bune" rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SULUDO ZASTRAŠIVANJE /

Antivakseri utjerali strah u kosti liječnicima: 'Osjećam se uplašeno, danas smo to mi, a sutra je netko drugi'

Image
SULUDO ZASTRAŠIVANJE /

Antivakseri utjerali strah u kosti liječnicima: 'Osjećam se uplašeno, danas smo to mi, a sutra je netko drugi'

"Uvijek sam za to da zastrašivanje i intimidiranje ograničimo na ljude koji su bili tamo. Siguran sam da će policija obaviti svoj posao, a kad vidimo izvješće ćemo vidjeti o sankcijama. Nedopustivo je da oni koji su najviše trpili teret pandemije u zadnje dvije godine budu tako zastrašeni. Imali smo najliberalnije mjere u cijeloj Europi, a covid potvrde su sada standard svugdje. Uvijek ta ista šačica profitera uvjerava ljude koji se nisu cijepili, a kada budu htjeli da više Hrvata bude živo i zdravo, nego ugroženo, onda će moći imati svoja prava", komentirao je Plenković napad na liječnicu u Bjelovaru.

'Moramo biti ozbiljni'

Plenković je istaknuo da je od Raspudićevih izjava bitniji njegov posjet Sarajevu. Naveo je i što je ondje radio. Novinare je iznenadila izjava o Zoranu Milanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kad smo u inozemstvu, moramo biti ozbiljni, štititi nacionalne interese i zemlje u koje smo došli tretirati s poštovanjem. To je ono na čemu radim", rekao je Plenković i dodao da im "gori telefon od komunikacije".

"Teško da svaki dan imamo nekih novosti. Zahvalit ćemo se državama članicama na povjerenju i nastojat ćemo da što prije preuzmemo obveze iz Schengena", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra se produljuju epidemiološke mjere

"Mislim da ćemo produžiti sve sutra", komentirao je nastavak epidemioloških mjera. Osvrnuo se i na mogućnost da država mora vratiti novac Europskoj uniji za obnovu potresom razorenih područja.

"Proces ide, ugovori idu, natječaj ide. Svi resori i svi oni koji su bitni za Grad Zagreb i refinanciranje su angažirani. Bitno je da proces krene i mi kao Vlada osiguravamo to. Produžit ćemo rokove ako bude potrebno", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo