Eni nedostaje još 10.000 eura da se zauvijek riješi tumora

Samo 13 dana dijeli osječku heroinu Enu Šarac do terapije zračenja u Münchenu pomoću kojega bi zauvijek trebao biti uklonjen tumor s kojim se ova djevojka bori punih jedanaest godina

16.2.2013.
18:20
VOYO logo

Novac potreban za njezino liječenje Osječanke Ene Šarac pristiže sa svih strana, a čvrsto obećanje Zdravka Mamića, izvršnog dopredsjednika NK Dinamo, da će osobno uplatiti iznos koji bude nedostajao na dan uplate u münchensku bolnicu, obitelj Šarac ganula je do suza.

Majku Biserku je osobno nazvao Mamić i obećao pomoć koja ovoj obitelji treba biti realizirana najkasnije do 20. veljače. Toga dana trebaju uplatiti cjelokupan iznos, a sedam dana kasnije idu na magnetsku rezonancu u Zagreb. Dan poslije Ena će otputovati u Njemačku, a 1. ožujka treba započeti prvi tretman, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikupljeni novac uplatila Nori

"Prikupili smo 15.000, a još nam nedostaje 10.000 eura, no nikada nismo gubili nadu da novca neće biti. I kad je trebala novac za operaciju u Bruxellesu, dobri ljudi su pomogli. Pa kad je Ena na svoju ruku odlučila svoj novac darovati Nori Šitum nisam se iznenadila jer sam znala da je to njezina želja kako bi pomogla nekome kome je pomoć potrebna prije nego njoj", ispričala je Enina majka Biserka.

Primjer za to bio je i Norin otac koji je, kaže Biserka, u jednom trenutku ponudio Eni sav višak prikupljen za liječenje njegove Nore. Enina majka ipak mu je savjetovala neka pričeka kraj liječenja, a ostatak novca uplati djetetu kojem to bude potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put Enu prvi put očekuje zahvat koji nije operativni, nego podrazumijeva zračenje tumora koji je kod Ene veličine 1,7 centimetara.

"Tumor ne smije prijeći dva centimetra jer se tada ne može zračiti, već se mora operirati. Liječnici će pokušati tretman cyber knifeom i misle da su dovoljna tri tretmana. Ena se ne boji i jedva čeka da sve to počne i, nadamo se, sretno završi", ispričala je Biserka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dug bolnici u Bruxellesu

Oko 4.000 eura iznos je duga koji obitelj Šarac mora podmiriti za obavljenu operaciju u Bruxellesu. Biserka kaže da je račun tijekom liječenja udvostručen, zbog čega je i došlo do duga. Naime, nakon što su prikupili prvobitno izrečen iznos novca za operaciju, obitelj Šarac zaustavila je uplate.

"Odjednom se dogodilo da operacija ne stoji 29.900 nego 52.600 eura. Istina je da smo sad probili rokove uplate, a bolnicu smo zamolili da nam otpiše kamate. No, ovo zračenje koje očekuje Enu u Münchenu je presudno i to je prioritet", kaže Biserka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onaj tko želi pomoći Eni Šarac i donirati novac, može to učiniti uplatom na žiro-račun njezine majke u PBZ-u broj 2340009-3104119971.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo