LIJEČNICI DALI ZELENO SVIJETLO / Ella se vraća kući: Policajku koja je pala s dubrovačkih zidina ovaj tjedan će transportirati u Australiju

Image
Foto: Twitter/WA Police Force/Screenshot

Australka je prema prvotnom planu trebala biti prebačena u splitsku bolnicu zbog jednog zahvata, no njezina je obitelj od toga odustala te su odlučili nastaviti liječenje u svojoj državi

18.9.2023.
18:07
Twitter/WA Police Force/Screenshot
VOYO logo

Australska policajka Ella Cutler, koja je krajem prošlog mjeseca teško ozlijeđena nakon što je pala sa zidina u Dubrovniku, trebala bi se u srijedu ili četvrtak vratiti kući radi daljnjeg liječenja, piše Index.

Nakon pada je završila s višestrukim prijelomima lubanje, kralježnice i rebara i neko vrijeme provela u induciranoj komi, no sada je izvan životne opasnosti, potvrdili su iz dubrovačke Opće bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australka je prema prvotnom planu trebala biti prebačena u splitsku bolnicu zbog jednog zahvata, no njezina je obitelj od toga odustala te su odlučili nastaviti liječenje u svojoj državi. Budući da je pri svijesti, dobila je zeleno svjetlo za transport koji bi se trebao odraditi ovog tjedna.

Podsjetimo, godišnji odmor se za ovu Australku i još jednog muškarca pretvorio u noćnu moru nakon pada sa zidina u Dubrovniku i to između restorana Nautika i Dubravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEŠKO OZLIJEĐENA /

Australska policija objavila dirljivi video kolegice koja je pala sa zidina u Dubrovniku: 'Vratite Ellu kući'

Image
TEŠKO OZLIJEĐENA /

Australska policija objavila dirljivi video kolegice koja je pala sa zidina u Dubrovniku: 'Vratite Ellu kući'

Stravičnoj nesreći kumovao je alkohol, a upravo je to bio razlog zbog kojeg je osiguranje odbilo platiti njezino liječenje i povratak kući.

Obitelj je bila slomljena, a njezin je brat pokrenuo kampanju Go Fund Me kako bi prikupili pola milijuna australskih dolara za transport kući. Zahvaljujući donacijama prijatelja, članova obitelji i dobrih ljudi diljem svijeta, u samo šest dana uspjeli su skupiti cijelu svotu, piše Perth now.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliko hvala svima koji su donirali kako bi vratili Ellu kući", poručila je njezina dugogodišnja prijateljica i kolegica Dani Morrison.

Dodala je kako ju je posebno dirnula činjenica da je Ellina priča dotakla mnoge izvan Australije koji su joj odlučili pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciju prikupljanja sredstava uključile su se i njezine kolege koje su joj posvetile dirljivi video koji su objavili uz riječi "vratite Ellu kući".

Pred Australkom je dugotrajna rehabilitacija, a njezin je brat pohvalio dubrovačke liječnike koji brinu za Ellu od kad je primljena u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mala Lava konačno stigla kući! Mama: 'Let je trajao 20 sati, ali doma smo pa je sve lakše'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo