ANTITERORISTIČKA JEDINICA LUČKO / Elitna policijska postrojba pustila reportere u svoju bazu: 'Rigorozno se pripremamo, a na teren izlazimo za minutu i pol'

Opisali su i kako su reagirali tijekom krizne situacije u Sisku kada je čovjek zapalio kuću te šetao po naselju i pucao po susjedima

29.9.2023.
21:20
VOYO logo

Kada su situacije najopasnije i najteže, policija u akciju šalje svoje elitne postrojbe, a to je antiteroristička jedinica Lučko iz čije baze je izvjesti Danas.hr.

Na pitanje kako se specijalci pripremaju za teške akcije poput otmica ili terorističkih akcija, kažu da se radi o rigoroznim pripremama jer elitna jedinica mora biti u svakom trenutku spremna da u minuti ili minuti i pol izađe van i suoči se s najvećim opasnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRVAŠIĆI IH OBRADOVALI /

Izradili su neobičnu čestitku povodom Dana policije: 'Neki su poželjeli da postanu policajci kad odrastu'

Image
PRVAŠIĆI IH OBRADOVALI /

Izradili su neobičnu čestitku povodom Dana policije: 'Neki su poželjeli da postanu policajci kad odrastu'

"Tu smo kao i oni, štitimo Hrvatsku", ističu i opisuju koje su njihove zadaće i na kakve potencijalne prijetnje moraju odgovoriti.

"Mi smo u sustavu aktivacijskih ključeva koje procjenjuje Zapovjedništvo za intervencije zajedno s ravnateljstvom i cijelim sigurnosnim sustavom Ministarstva unutarnjih poslova kroz operativno-komunikacijski centar ovisno o kriznoj situaciji koja se dogodi. Mi smo u ključu aktivacije tri, ali vidimo i prvi i drugi ključ, odnosno vidimo naše kolege na terenu. Dajemo svoje resurse, svoje znanje, savjete i pripremamo se da bi što prije izašli van", kažu iz ATJ Lučko..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je 'Kinder jaje', bomba koju je aktivirao starac u Kloštaru? 'Mogle su se dobiti za jedan gemišt'

Jedan od članova specijalne jedinice opisao je i kako su reagirali tijekom krizne situacije u Sisku kada je čovjek zapalio kuću te šetao po naselju i pucao po susjedima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila kompleksna krizna situacija, lokalne snage kao što su policija, interventna i drugi nisu mogli ući u žarišnu zonu. Mi smo ušli sa svojim taktičkim blindiranim vozilima, preuzeli smo kompletnu taktično-operativnu snagu i uvukli ostale snage, kao što su vatrogasna služba i medicinska služba te počeli evakuaciju ljudi", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo