FESTIVAL TEK NAJESEN / Elektronika, post punk i jazz kao nabrijavanje za Žedno uho

Image
Foto: Foto: Petra Cvelbar

Niz u četvrtak, 28. travnja otvara mladi britanski producent i MC Gaika koji će svoj bučni hibrid dancehalla, soula i hip-hopa predstaviti u Attacku

21.3.2016.
19:04
Foto: Petra Cvelbar
VOYO logo

Sedamnaesto izdanje zagrebačkog Žednog uha po prvi će se puta održati u jesenskom terminu, no kako organizatori publici ne žele ostati dužni, festival će krajem travnja biti najavljen s tri vrlo zanimljiva koncerta.

Niz u četvrtak, 28. travnja otvara mladi britanski producent i MC Gaika koji će svoj bučni hibrid dancehalla, soula i hip-hopa predstaviti u Attacku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan kasnije u Močvari sviraju šibenski post-punkeri Diskodelija koji iza sebe imaju hvaljeni debitantski album "U vremenu", objavljen za Dancing Bear.

Image
Foto: Promo fotografija

Prava poslastica ostavljena je za kraj, odnosno za 30. travnja, kada se u klub na Savskom nasipu poslije gotovo 10 godina vraća vjerojatno najglasniji jazz trio na svijetu, The Thing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvođeni briljantnim švedskim saksofonistom Matsom Gustafssonom, čiji instrument nerijetko proizvodi grmljavinu ravnu onoj 100-tonske dizel lokomotive, i nošeni norveškom ritam-sekcijom Ingebright Haker Flaten na basu i Paal Nilssen-Love za bubnjevima, The Thing originalne skladbe spajaju s neobičnim čitanjima pjesama White Stripesa, The Ex, PJ Harvey, The Sonicsa i drugih.

Cijene ulaznica: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gaika: 35 kn (do 31.3.), 45 (do 28.4.) i 60 kn (na ulazu)

Diskodelija: 25/35 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Thing: 55 kn (do 31.3.), 65 (do 30.4.), 80 kn (na ulazu)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo