nezapamćena nezgoda / Električnim autom zabio se u Knežev dvor: 'Ne znam što mu je bilo u glavi, mogao je pregaziti dijete'

Višestoljetni kamen ne može, kažu, izdržati sve ta dostavna vozila u jezgri

19.2.2019.
21:40
VOYO logo

Nesvakidašnja nezgoda dogodila se u dubrovačkoj staroj jezgri. 31-godišnji djelatnik tvrtke za prijevoz robe vozilom je udario u stup Kneževog dvora i oštetio ga.

Ovakva oštećenja u Dubrovniku - nisu novost. Stara jezgra već je pretpjela slične udare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Električnim karićem protiv Kneževog dvora -  čudnija nezgoda ne pamti se još od kneževa vremena. 

"Točno se zaletio u stup, sreća Božja nije bilo puno ljudi. Što je njemu bilo koji bog u glavi to ne znam, ali je išao direktno u stup, i bubnuo je i slomio je normalno komad stupa i slomio je auto", rekao je Nikša Rudelić, portir Kneževog dvora i očevidac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je ispitala vozača, koji nije bio pod utjecajem alkohola. Uzrok sudara navodno je bila nespretnost i slabo iskustvo upravljanja električnim karićem

"Vrlo jednostavno previše ljudi manipulira s ovim vozilima i jednostavno nemaju obzira prema ljudima koji tu prolaze", rekao je Srđan Kera, stanovnik stare jezgre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni nije čudno jer toliko se vozi relativno brzo po gradskoj jezgri i u vremenu kad djeca idu u školu, meni je jako čudno da se nije dogodilo da se udari dijete kako se vozi po gradu", rekao je Marc van Bloemen, stanovnik stare jezgre.

Štetu na dvoru, utvrdit će konzervatori. Građani kažu - nije ovo ni prva, a sigurno ni zadnja na Stradunu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrovan je od teških kamiona i ovih karića sa širokim gumama, ne treba puno filozofirat samo pogledat i sve će vam bit jasno", zaključio je Kera.

Višestoljetni kamen ne može, kažu, izdržati sve ta dostavna vozila u jezgri. Grad je propisao točnu tonažu i vrijeme ulazaka i izlazaka, što kontroliraju i komunalni redari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osigurana su i sredstva od 500 tisuća kuna za interventne potrebe, dakle za izmjene pločnika tu i tamo , ali cilj je da obnovom kanalizacijske odvodnje na stradunu radimo i obnovu cijele hodne plohe na Stradunu" rekao je Mato Franković, dubrovački gradonačelnik.

Kaže - Grad bez opskrbe ne bi mogao funkcionirati, no obećava strože kontrole. Na nezgode se utjecati ne može, ipak u gradu pod Unescovom zaštitom, misle njegovi građani, može se i mora bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo