Vožnja na struju / Električna vozila sve poželjnija: brza su, ne buče i ne štete okolišu

Električna vozila zavladala su centrom Zagreba. Hrvatska kao zemlja Nikole Tesle naziv je projekta, a mi smo provjerili kako je kada vas pokreće struja.

15.4.2017.
19:13
VOYO logo

Gužva nastala nakon otvaranja vrata novog Teslinog modela X pokazuje da Hrvati sve više priželjkuju električni vozilo. Problem više nisu ni punioce, kojih je sve više. Jedino što im ne odgovara je cijena koja se kreće od 120 do 190 tisuća eura.

Ovaj je automobil definitivno san svakoga muškarca. Ljepotan sa svoje 772 konjske snage najbrži je automobil u serijskoj proizvodnji. A da stvar bude još bolja, ne šteti okolišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Tesla prestigla Ford na burzi nakon objave o količini isporučenih automobila u prvom kvartalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Tko je Elon Musk: sanjar koji poseže za Mjesecom i zvijezdama

"Ako vi ljudima ne objasnite o čemu se tu radi, oni neće imati pravu sliku što to znači imati električno vozilo i kretati se električnim vozilom", objasnila nam je Tina Kolovrat, orgnizatorica događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost ovakvih vozila je i izostanak buke, kao i mogućnost brzog punjenja. Da bi se baterije napunila do kraja potrebno je 3-5 sati, što znači da se napuni brže i od nekih mobitela. Udobnost postoji na četiri, ali i na dva kotača. 

"Nema nikakvih vibracija, nema nikakvih šumova, nema nikakvih benzinskih isparenja. Ima vrlo lijepa ubrzanja i za grad je idealan", kazao nam je Strahimir Banović iz Zagreba.

Zadovoljna je i Ana koja je umjesto, skutera isprobala električni bicikl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Super, malo još moramo skužiti na koji princip radi. Nije zahtjevan, čisti je odmor, da lijepo sjednete i vozite se. Baš za gušt", zadovoljna je Ana Uka iz Zagreba.

Vozila budućnosti, malo pomalo, postaju dio naše sadašnjosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo