NAGRADE SKLADATELJIMA I TEKSTOPISCIMA / Elbow dominirao Ivor Novellom

Image

Manchesterski kvintet primio je još prestižnih priznanja za briljantni album "Seldom Seen Kid".

22.5.2009.
15:00
VOYO logo

Manchesterski indie kvintet Elbow dominirao je Ivor Novellom, prestižnom britanskom glazbenom nagradom koja se dodjeljuje najboljim skladateljima i tekstopiscima.

Bend Guya Garveyja u srijedu navečer je iz Londona otišao s priznanjima za najbolju suvremenu pjesmu ("One Day Like This") te najbolju pjesmu glazbeno i tekstualno ("Grounds For Divorce"). Obje stvari nalaze se na "Seldom Seen Kid", albumu koji im je donio Mercury za najbolje izdanje godine te ih iz lokalne atrakcije pretvorio u jedan od najpopularnijih britanskih sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po jedan Novello osvojili su i Duffy, Coldplay, gitarist Radioheada i skladatelj filmske glazbe Jonny Greenwood te mlađahna plesna senzacija The Ting Tings. Počasna priznanja za cjelokupne karijere primili su Massive Attack (doprinos britanskoj glazbi), synth-pop guru Vince Clarke (Depeche Mode, Yazoo, Erasure) koji je nagrađen za "sveukupan rad" te povratnik iz mrtvih  Edwyn Collins. Istu počast u inozemnoj kategoriji primio je Motown genijalac Smokey Robinson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo