Ekstremne temperature obilježile kolovoz!

7.9.2011.
22:42
VOYO logo

Analiza temperatura u kolovozu ove godine pokazale su kako je u špici turističke sezone u Hrvatskoj bilo iznadprosječno toplo u odnosu na višegodišnji prosjek (1961.-1990.).

Državni hidrometeorološki zavod tako navodi da su temperaturna odstupanja bila u rasponu od 1.9 stupnjeva Celzijevih u Daruvaru do 3.8 Celzijevih stupnjeva na Zavižanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedina područja u Lijepoj našoj opisana su kao ekstremno topla, dok su druga svrstana u kategoriju vrlo toplo.

Visoke temperature znače i sušno razdoblje što potvrđuje i analiza meteorologa prema kojoj su količine oborina u kolovozu na području cijele Hrvatske bile niže od prosjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednako kao i kod temperatura, Hrvatska je i ovom segmentu podijeljena u kategorije prema razmjerima suše. Tako je dio središnje Hrvatske, dio sjevernog Jadrana i zaleđa, te šire područje Knina smješten u kategoriju sušno, dok se u kategoriji ekstremno sušno nalazio se veći dio Istre i Kvarnera, te dio srednjeg Jadrana i pripadnog zaleđa, a ostatak Hrvatske nalazi se u kategoriji vrlo sušno.

Toplo i uglavnom sunčano vrijeme očekuje se i u narednih tjedan dana, tako da još nema potrebe za vađenjem toplije odjeće iz ormara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201109040126006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo