Ekspresni otkaz i Matiji Lovrecu

Na Prisavlju su se zadnjih mjeseci zaredali otkazi, a posljednji koji se našao na listi za odstrel je Matija Lovrec.

8.5.2010.
22:53
VOYO logo

Mislav Stipić, v.d. ravnatelj HTV-a, nazvao je šeficu Spikerske služe Doris Vučković i naredio joj da odmah dugogodišnjem vanjskom suradniku Matiji Lovrecu otkaže suradnju. Nakon što je Stipiću pokušala objasniti da to ne može učiniti jer Lovrec taj dan treba odraditi nekoliko zadataka, Vučković je ucjenjena vlastitim radnim mjestom.

Stipiću je zasmetala reklama za jednu očnu polikliniku u kojoj se pojavio Lovrec, nakon što mu je u njoj napravljena laserska korekciji vida. U toj indirektnoj reklami poznati spiker je posvjedočio o svom pozitivnom iskustvu poslije 20 godina nošenja naočala. Stipiću je sporno što je uz Lovrecovo ime u reklami stajalo i HTV, za što je, smatra, trebao imati dozvolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrec objašnjava da mu dozvola ne treba jer nije zaposlenik HRT-a te da kao honorarac ne podliježe obvezama iz Etičkog kodeksa. "Kao vanjski suradnik ne podliježem Etičkom kodeksu, niti obavezama koje iz njega proizlaze. Ni na koji način nisam naštetio HTV-u, niti sam zaradio novac, već napravio pozitivni PR. Pa nisam potpisao RTL. Ako sam se ogriješio, nakon 17 godina rada, volio bih da mi netko objasni postupak", ogorčen je Lovrec.

Kao stalni vanjski suradnik Matija Lovrec nema nikakava prava kojim bi se obranio od ishitrenog poteza v.d. ravanatelja. Dok iščekuje službenu potvrdu o prekidu suradnje, napisat će prigovor koji će uputiti na adrese Etičkog povjerenstva, Programskog vijeća i Ravnateljstva HRT-a, iako je svjestan da će za neki novi početak na HTV-u trebati pričekati smjenu šefovske garniture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004270847006 arti-201004010722006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo