Ekspresna analiza Porezne: Sve je po propisima i pravilnicima

10.4.2014.
19:34
VOYO logo

Lalovac i Smiljanec objasnili su da se procjene nekretnina utvrđuju temeljem Pravilnika koji je donijet 2011. godine i koji vrijedi za čitavu Republiku Hrvatsku.

Na novinarsko pitanje kako je onda moguće da USKOK sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel sumnjiči za preplaćivanje sporne nekretnine koju je Županija kupila od privatnog vlasnika za potrebe Hitne pomoći, ponovili su da je procjena zgrade napravljena po pravilnicima i proceduri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez odgovora na pitanje o šefu Porezne u Sisku

Nisu željeli odgovoriti na novinarsko pitanje jesu li razgovarali i tražili objašnjenje od pročelnika sisačkog područnog ureda Porezne uprave Marijana Pešuna. On je po pisanju medija u svom iskazu navodno teretio županicu Lovrić Merzel da ga je zvala i da mu je rekla da Županija ima ponudu za kupnju te nekretnine za iznos od 9,8 milijuna kuna. Također je navodno rekao da mu je županica rekla kako je taj iznos osiguran u proračunu Županije, te da će od Porezne uprave tražiti podatke o tržišnoj vrijednosti koji trebaju biti približno 10 milijuna kuna. Po tom iskazu, Pešun je navodno rekao da je vještak izradio nalaz i mišljenje na oko 10,5 milijuna kuna.

Premijer Zoran Milanović naložio je danas Ministarstvu financija da u najkraćem roku napravi analizu koja će pokazati je li bilo propusta u procjeni vrijednosti nekretnine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu u Sisačko-moslavačkoj županiji, za koju DORH navodi da je preplaćena te za to sumnjiči županicu Marinu Lovrić Merzel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo