ODLUKA VLADE / EKSKLUZIVNO Zbog štrajka će se skratiti praznici jer je potrebno nadoknaditi 15 dana nastave

Image
Foto: Pixsell

Premijer Plenković ponovio je kako je Vladin cilj što prije uspostaviti normalni tijek nastave

28.11.2019.
20:33
Pixsell
VOYO logo

Vladajući ne čekaju rezultate referenduma prosvjetara o tome prihvaćaju li njihovu ponudu o rastu plaća ili ne pa su, neslužbeno doznaje RTL Direkt, odlučili produžiti školsku godinu zbog čega će se za toliko skratiti školski praznici!

Izgubljeno je 15 dana, a neslužbeno doznajemo, sutra će biti predstavljena analiza Ministarstva znanosti i obrazovanja u kojoj će se nalaziti rješenja za nadoknadu nastave i skraćenje praznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrajk traje 34. dan zbog čega se već neko vrijeme govori o nadoknadi, a samim time i skraćivanju školskih praznika. Javno je to prva ovog tjedna spomenula ministrica Blažena Divjak i njezine riječi kod prosvjetara, ali i učenika nisu naišle na pozitivne reakcije.

Također, premijer Andrej Plenković ponovio je kako je Vladin cilj uspostava normalnog tijeka nastave što prije, u interesu djece, obitelji i roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, normalizacija situacije u hrvatskim školama, pogotovo s obzirom na sve ono što smo dosad učinili i što smo ponudili u pogledu unaprjeđenja materijalnih prava, u konačnici i primanja naših nastavnika i profesora i ukupnih ulaganja u sustav znanosti i obrazovanja u našem mandatu, ne samo u konkretnom pitanju", kazao je premijer i dodao da su roditelji frustrirani i ljutiti:

"Tu više ne možemo govoriti o solidariziranju i simpatiji, imamo ljude koji sada imaju problem kamo s djecom toliko dugo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo