Prijavila ga za nasilje /

Ekskluzivno za RTL - prvi intervju supruge požeškog župana: 'Ništa se ne pokreće, ženama poručujem da šute i trpe'

'Boriti se s nekim tko je jači od vas neće uspjeti. Jednostavno, neka šute, neka trpe. Očigledno je da je nama ženama tako suđeno', poražavajuću istinu nam je kazala Mara Tomašević

25.11.2017.
18:55
VOYO logo

Lako je pričati, ali kada do stvarnog slučaja nasilja dođe - tada stvar nije nimalo jednostavna - niti u obitelji, niti među institucijama. Posljednji zorni primjer je Mara Tomašević koja je svojeg supruga požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, prijavila za nasilje.

Na današnji je dan borbe protiv nasilja nad ženama pred našim kamerama otvorila dušu. Svim ženama koje prolaze kroz istu ili sličnu situaciju poručuje: šutite i trpite. Da, pomalo nevjerojatno. Njezin potresni savjet zlostavljanim ženama poraz je našeg društva, zakona, države i njezinih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djeci bih rekla da ih volim isto kao i do sada. Bez obzira kako se završilo ovo sve. Oni će mi biti uvijek na prvom mjestu. Neka se ne ljute na mene, ja sam morala ovako reagirati. Nek mi oproste", kazala nam je Mara Tomašević.

Zbog djece i je godinama šutjela. Zbog djece i zbog ljubavi. I onih 37 godina koje su proveli zajedno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad je ta ljubav prešla u mržnju, obostranu. Mislim da on više prema meni nego ja prema njemu."

Posljednje dvije godine Alojz Tomašević nije bio čovjek kojeg je, kaže Mara, do tada poznavala. Situacija je kuliminirala prije nešto manje od dva mjeseca kad je nasrnuo na nju. Nije bilo prvi put, ali ga je ovog puta prijavila za nasilje. 

"Što bih napravila drukčije? Možda ne bih ni prijavila nasilje, vjerujte mi. Možda. Jer vidim da se ništa ne pokreće. Trpila bih i dalje, kao što sam i prije", ističe Mara.

Nakon svega posvađani supružnici i dalje stanuju pod istim krovom. Mara, kaže, nema kud. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je. Susrećemo se svaki dan. Preteško. Ne smijemo pričati. Ne smijemo, znači, komunicirati, a pod istim smo krovom, u istoj kući. To je preteško", priznaje Tomaševićeva supruga.

"Ženama bih poručila: šutite i trpite jer boriti se s nekim tko je jači od vas mislim da neće uspjeti. Toga se i ja bojim, da neću uspjeti. Jednostavno neka šute, neka trpe i šute. Očigledno je da je nama ženama tako suđeno", kazala nam je poražavajuću istinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo