SAN POSTAO STVARNOST / EKSKLUZIVNO! RTL prvi donosi snimke kampusa Mate Rimca: Pogledajte kako napreduje projekt vrijedan više od 200 mil. eura

Šanse za realizaciju? Apsolutno nikakve! To je Mate Rimac 2013. napisao na Facebooku o realnim procjenama da njegova vizija proizvodnog kampusa postane stvarnost. No 9 godina kasnije Rimac Campus samo što nije dovršen

18.10.2022.
19:41
VOYO logo

San Mate Rimca o njegovom kampusu postao je stvarnost. U Rimac campusu radit će 2200 ljudi, najveći dio proizvodnje - sastavljanje baterija i komponenti za električne automobile, izrada šasija, bojanje, tapeciranje, nadograđivanje, sastavljanje. Oko hale se gradi testna staza na kojoj će se provjeravati brzina i buka modela. No Rimac Campus po sadržajima za zaposlenike nudi još puno toga.

"Osim proizvodnje i ureda imamo zonu za druženje. Imamo trg, restoran imamo doktorsku ordinaciju, imamo veterinarsku ordinaciju, imamo dućane, pekara, vrtić", kazao je Marko Milecki, voditelj projekta Rimac Campus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sportske terene za opuštanje nakon rada. Skladište s ulaznim i izlaznim otvorima za kamione već je skoro gotovo. Prva faza projekta i početak proizvodnje u novim halama planira se do ljeta. Druga faza je uredska zgrada, čija gradnja kreće ove zime. Faza korištenja samog dvorca pokraj kojega se nalazi Campus još je u fazi planiranja. Bit će izgrađen i muzej otvoren za javnost.

Image
'To je neprihvatljivo' /

Tko je vozio onu Neveru onako brzo? Mate Rimac gostovao je uživo u RTL-u Danas

Image
'To je neprihvatljivo' /

Tko je vozio onu Neveru onako brzo? Mate Rimac gostovao je uživo u RTL-u Danas

Samo linije

Rimac campus je trenutno najveća investicija u proizvodnju u Hrvatskoj. Campus se nalazi 16 kilometara od Zagreba, što je oko 15 minuta vožnje kada nema gužve. Ono što također specifično za ovaj projekt je to da će on biti otvoren svima, otvoren za javnost. Ljudi će moći ući i jesti u restoranu u Campusu ili se provoditi vrijeme u parku. No neće moći ulaziti u tvornicu. Inače ostatak autoindustrije ima sasvim suprotna pravila. Visoke zidove i visoku razinu tajnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvornica je inspirirana krivuljama koje su odraz autoindustrije te prisutne u dizajnu Rimčevih modela. Nema kuteva, samo linije. Korišteni su isključivo lako razgradivi materijali. Projekt je osmišljen da postigne maksimalnu harmoniju s prirodom koja ga okružuje. Bit će to jedna od najvećih građevina takvoga tipa u Europi a u sredini će imati tzv "pupak"

"Radi se o velikom atriju u centru zgrade. Naime proizvodna hala je velika 400 puta 200 metara što je kao stara jezgra Dubrovnika. Htjeli smo radnicima omogućiti odmor uz prirodno svjetlo. To je otvoreni dio zgrade u kojem ćete vidjeti ako pada kiša ili pada snijeg te imati osjećaj da ste na otvorenom prostoru", kazao je Marko Dabrović iz 3LHD-a koji je partner projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Campus će biti dom tvrtki koje čine grupu: Rimac Bugatti te Rimac Tehnology.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo