SOS za životinjski svijet / Ekipa RTL Kockice ima nesvakidašnje snimke dupina - znaju im čak i imena!

Više o omiljenim dupinima gledatelji mogu doznati već ove subote na programu RTL Kockice u serijalu 'SOS za životinjski svijet'. Cijele epizode serijala dostupne su i na streaming platformi Voyo

29.9.2023.
12:36
VOYO logo

Pri samom kraju serijala 'SOS za životinjski svijet', koji mladima nastoji približiti važnost borbe za opstanak pojedinih životinjskih vrsta, ekipa RTL Kockice otisnula se na more. Zajedno sa znanstvenicima Instituta Plavi svijet zaplovili su lošinjskim arhipelagom i pronašli njegove najpopularnije stanovnike – dobre dupine.

''Tijekom našeg opažanja vidjeli smo Ellu s mladuncem starim dvije godine. Ellu znamo 12 godina kada je opažena kao novorođeni mladunac. Šime i Oniklina su bili dominantni mužjaci u opažanju. Šime je prvi put opažen 2003. s mamom Emin, a Oniklina 2002. s mamom Benede. Vidjeli smo i ženku Kiselo koja je plivala uz mužjaka Šimu. Sve ove dupine pratimo već godinama, a prepoznajemo ih na temelju njihovih peraja koje možemo usporediti s otiskom prsta u čovjeka – svaka je drugačija'', pojasnila je Tihana Vučur Blazinić iz Instituta Plavi svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ploveći s njima saznali su sve o ovoj ugroženoj životinjskoj vrsti, naučili pravila ponašanja prilikom susreta s njima i potvrdili činjenicu kako se radi o jednom od najopsežnijih istraživanja ove vrste u Sredozemnom moru i svijetu općenito, u trajanju od preko 30 godina.

Više o omiljenim dupinima gledatelji mogu doznati već ove subote na programu RTL Kockice u serijalu 'SOS za životinjski svijet'. Cijele epizode serijala dostupne su i na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O EMISIJI

SOS za životinjski svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protekli mjeseci bili su rezervirani novi zabavno-edukativni serijal u produkciji RTL Kockice, koja je vrijeme provela na putovanjima. 'SOS za životinjski svijet' pod povećalo stavlja životinjske vrste koje su danas u prirodi u opadanju, a neke od njih su iznimno rijetke, a njihov daljnji opstanak ugrožen.

Image

Ulazimo u jame u potrazi za čovječjom ribicom, koju smo snimili na njezinom izvornom staništu. Probijamo se kroz šume gorske Hrvatske, kako bismo postavili kamere za snimanje divljih zvijeri. Putujemo u Moslavinu u potrazi za rodama koje svake godine dolaze u Čigoč, za mnoge 'izgubljeno' selo. Uz to, zabravljena nije ostala niti obala Jadranskog mora na kojoj žive mnoge životinje koje trebaju našu pomoć – kornjače, dupini, plemenite periske. U formatu 'SOS za životinjski svijet' prenosimo priče onih koji se ne mogu sami izboriti za svoja prva i opstanak, ali zato na nama ostaje važan zadatak edukacije i širenja znanja. Gledajte nas subotom na RTL Kockici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo