'Majstori' / Ecija Ojdanić za RTL o predstavi koja se bavi problematikom potresa: 'Ima nade za bolji i sretniji kraj'

Predstava prati događanja u jednoj zgradi nakon potresa

21.9.2020.
22:53
VOYO logo

Bez obzira na sve frustracije, 6 mjeseci poslije, potresu se ipak trebamo malo i smijati, a evo i prve dobre prilike: ovog tjedna u kazalištu Moruzgva počinje igrati komedija "Majstori".

Predstava prati događanja u jednoj zgradi nakon potresa, u kojoj ima svega: i narodnjački klub, i paranoik koji sprema sklonište od biološkog rata, i profesor filozofije koji postavlja pločice, jer posao u struci ne može naći i neurokirurg kojeg u šaci drži nepismeni radnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavu je postavilo kazalište Moruzgva, režiser je Krešo Dolenčić. Majstore u petak prve ima priliku pogledati riječka publika, a u nedjelju i Zagrepčani u komediji Vidra. 

Sve je pratila i naša reporterka Kristina Čirjak. O predstavi je za RTL Direkt razgovarala s glumicom Ecijom Ojdanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ojdanić za Direkt: 'Ima nade za bolji i sretniji završetak'

"Glumim Milenu, nesretnu ženu koja je slijedom nesretnih događaja morala napustiti svoj posao i radi kao vodoinstalaterka. Čak se dobro snašla i radi najviše od svih radnika", otkrila je Ojdanić.

Kazala je kako je morala imati pripreme prije ove uloge nositi sve rekvizite jer je "Milena dobra radnica i stvarno se trudi". Objasnila je kako se u priči radi o obnovi zgrade nakon potresa i tome da svi žele da promijene život na bolje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što smo htjeli pokazati predstavom je da koliko god su se ove nedaće dogodile da ipak ima nade za bolji i sretniji završetak i svi likovi pronađu neki svoj put ka sreći", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo