NEMA MIRA NA DAN POBJEDE / Dvojica Plenkovićevih ministara neće doći na Milanovićev prijem na Kninskoj tvrđavi, a možda i treći

Image

Ured predsjednika Republike ove godine prvi put samostalno organizira prijem za ratne zapovjednike na Kninskoj tvrđavi večer uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

2.8.2022.
17:40
VOYO logo

Nakon prošlogodišnjeg skandala s pozivnicama koje nisu na vrijeme stigle umirovljenim generalima, pa je ispalo da bojkotiraju predsjednikov prijem ratnih zapovjednika na Kninskoj tvrđavi, ove godine taj prijem će, po svemu sudeći, bojkotirati dvojica ministara, piše N1. Naime, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar obrane Mario Banožić ispričali su se da ne mogu doći, a Milanovićev kabinet još nema potvrdu o tome hoće li se na prijemu pojaviti i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Vlada bojkotira Milanovića?

Upravo zbog lanjskog skandala, Ured predsjednika ove godine prvi put samostalno organizira prijem za ratne zapovjednike. Lani su umirovljeni generali u zadnji čas hitali u Knin nakon što im je Ured Predsjednika osigurao smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je Ured predsjednika zajedno s MORH-om bio organizator svečanosti na Kninskoj tvrđavi koja se već tradicionalno održava 4. kolovoza navečer. Lani je ondje bio ministar obrane Banožić. Ove godine, s obzirom na narušene odnose predsjednika, posebice s ministrom Banožićem, a zapravo i cijelom Vladom ne čudi što dvojica, a možda i trojica ministara neće biti na prijemu za ratne zapovjednike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo