kakvo pojačanje! / Maya nije kućni ljubimac, prolaznici je ne maze i jede jednom na dan. Ona je nova njuška policije

Image

Ova belgijska ovčarka uspješno je završila tečaj za praćenje ljudskog traga koji je pohađala od svibnja do prosinca prošle godine. U požeško-slavonsku policiju jedva su je dočekali MUP te ima određene granice i raspored kojeg se njezin vodič mora pridržavati", priopćili su.

16.1.2023.
17:06
VOYO logo

Dvogodišnja belgijska ovčarka Maya nova je četveronožna kolegica Policijske uprave požeško-slavonske, a na tu poziciju stigla je u siječnju ove godine.

Naime, uspješno je završila tečaj za praćenje ljudskog traga kao i za tragopolagača koji je pohađala od svibnja do prosinca prošle godine u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maya je radni pas, ona nije kućni ljubimac pa se i njezin život razlikuje od života ostalih kućnih ljubimaca, poručuju iz Policijske uprave požeško-slavonske. Dodaju, naime, da su belgijski ovčari su poznati po tome da moraju biti aktivni. Ujutro, po njezinom buđenju, obavezno slijedi šetnja od par kilometara. Nakon toga se malo odmori i kreće na posao gdje slijedi šetnja i lagano istrčavanje, zatim odmor te izrada vježbovnih tragova i izvođenje vježbi poslušnosti, poručuju iz Policijske uprave požeško-slavonske.

"Budući da je Maya radni policijski pas živi na malo drugačijem 'režimu' te ju prolaznici ne smiju maziti, na posebnoj je prehrani koju konzumira jednom dnevno, a koju određuje MUP te ima određene granice i raspored kojeg se njezin vodič mora pridržavati", priopćili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Njezina vodičica je Barbara Čutura, dugogodišnja djelatnica Interventne jedinice policije. Kaže da je iznimno zadovoljna Mayinim sposobnostima i dodaje da je hrabra, snažna, brza i ima sve potrebne odlike službenih pasa.

"Nakon što uspješno obavi zadatak, slijedi nagrada. A što je nagrada? Kong, posebna igračka za pse. Kada je zaradi, tada je jako vesela", poručila je Čutura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo