EKSPLOZIJA U SPLITU / Teško ozlijeđeni muškarac i žena: 'Oboje nastradalih imaju ozbiljne opekline glave lica, vrata... Operirani su'

Dojava o eksploziji plinske boce u jednom restoranu zaprimljena je u 12.10 sati, a na teren su brzo izišle sve službe,

1.10.2022.
15:56
VOYO logo

Dvije su osobe ozlijeđene u eksploziji plina koja se u subotu nešto iza podneva dogodila u ugostiteljskom objektu u središtu Splita.

 "U ugostiteljskom objektu Ćulića dvori eksplodirao je plin, ozlijeđene su dvije osobe, izvijestili su iz splitske policije. Dvije osobe zatečene u objektu prevezene su u splitsku bolnicu radi liječničkog pregleda", rekla je glasnogovornica policije Antonela Lolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NESTVARNI PRIZORI U SPLITU /

Ozlijeđeni ljudi, staklo posvuda...: Pogledajte kako izgleda mjesto gdje je došlo do eksplozije plina

Image
NESTVARNI PRIZORI U SPLITU /

Ozlijeđeni ljudi, staklo posvuda...: Pogledajte kako izgleda mjesto gdje je došlo do eksplozije plina

U bolnici su muškarac i žena, teško su ozlijeđeni

Dr. Dario Matić, voditelj hitne kirurške službe u KBC-u Split, potvrdio je za novinare da je jedan od ozlijeđenih 62-godišnji muškarac i 30-godišnja žena te obolje imaju teške ozlijede i ozbiljne opekline, javlja RTL.

"Prvenstveno se radi o opeklinama glave, lica, vrata, a muškarac ima i ozbiljne opekline gornjih ekstremiteta i donjih. Sve ukupno oko 35 posto površine tijela", potvrdio je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oboje su na plastičnoj kirurgiji na Križinama te su za stada u stabilnom stanju i na praćenju su. Nadamo se da će biti dobro ali prerano je za išta reći. Ponajviše muškarac i ne znamo koliko su ozbiljne ozljede dišnih puteva, a to je ono što ih najviše muči", dodao je dr. Matić.

'Momka je eksplozija izbacila kroz vrata restorana'

 Dojava o eksploziji zaprimljena je u 12.10 sati, na teren su brzo izišle sve službe, a za promet je zatvoren dio Zagrebačke ulice. Eksplozija se, doznaju lokalni mediji, dogodila u kuhinji restorana Mexican food gdje je eksplodirala plinska boca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nas trojica smo sjedili u kafiću, kad je to roknulo'', kazao je jedan od očevidaca za Dalmatinski portal.

''Dotrčao sam i ugledao momka kojeg je eksplozija izbacila kroz vrata restorana. Ležao je na dasci s krhotinama po sebi. Pitao sam ga kako je. Odgovorio je da je dobro, ali da ne čuje. Ovi viču zovi prvu pomoć, ja zovem 112 - zauzeto. Ja unutra, više nije bilo nikoga. Jedan je bio vanka cijeli od spize, u eksploziji ga poklopila teća s hranom'', opisao je događaj isti očevidac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo