SVJETSKI DAN UČITELJA / Dvije godine za redom on je najbolji učitelj geografije na svijetu: 'Taj posao nikad ne bih mijenjao'

Sretan vam - vaš dan, dragi učitelji! 513 najuspješnijih u prošloj školskoj godini od Ministarstva dobilo je i nagradu kao poticaj da nastave s uspjesima u školskim klupama

5.10.2022.
21:18
VOYO logo

Učiteljica je 30 godina, odgojila je generacije učenika, a i danas s istim žarom ulazi u učionicu.

"Dobro jutro djeco", pozdravila je svoje džake. "Sretan dan učitelja", odzdravili su joj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirna Tomašek, učiteljica je u Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz u Zagrebu i kaže: "Posao učitelja zapravo je poziv jer vi ste stalno učitelj. Najljepše je kad sretnem nekog od svojih bivših učenika, kad mi ispričaju gdje su i što rade, kad vidite da su sretni to je jako puno."

Jako puno ona znači svojim drugašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša učiteljica je najbolja na svijetu. Da, najbolja, od nje nema bolje", govore nam David Urek i Lukas Gritto, učenici iste škole. Učenica Franka Marković, također kaže: "Jako je volim jer je jako dobra, vodi nas na dvorište i na ručak i jer nas uči"

Dvije godine za redom Dejan Nemčić je najbolji učitelj geografije na svijetu, a i među 513 je najuspješnijih koje je nagradilo ministarstvo. Posao učitelja, kaže, nikad ne bi mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je poziv i posao koji nije svaki dan posut ružama, ali kad navečer legnem svjestan sam da radim velike stvari za ovu djecu, za svoje učenike", kazao je Nemčić.

Zato mu je najvažnije da najbolji bude i svojim učenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabavn, kreativan i nenadmašiv. Uvijek smo opušteni s njim, možemo mu bilo što reći, a opet nas puno i nauči", kazao je Bruno Alić, učenik OŠ Ive Andrića u Zagrebu.

"Želim mu reći jedno veliko hvala i da nastavi biti tako kreativan i zanimljiv", kazala je učenica Eva ivić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika hvala svojim učiteljima možemo reći svi. Njihov položaj nekad i danas promijenio se, baš kao i uvjeti rada.

"Imamo pritisak roditelja koji smatraju da njihova djeca su puno bolja nego što mi prikazujemo. Mislim da se treba vratiti vjera u učitelje. Mi nismo lovci na plaće samo želimo imati dostojanstven život", govori Nemčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je najteže to što svi misle da su učitelji i da se razumiju u taj posao i da bi ga svi mogli raditi", govori Tomašek.

Jer njihova zadaća uvijek je ista - od svojih učenika napraviti male, a velike ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo