DVA SU IMENA U KONKURENCIJI ZA PREUZIMANJE MINISTARSTVA: / Jedan ne želi komentirati, a drugi kaže: 'Prihvatio bih'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Vili Beroš i Željko Plazonić spominju se kao potencijalni novi ministri zdravstva, a Plazonić je dana sistaknuo kako bi prihvatio ministarsku poziciju,

26.1.2020.
21:08
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Ne stišavaju se odjeci afere s imovinskom karticom, nekretninama, ali i pozajmicama prijateljima ministra zdravstva Milana Kujundžića. Nakon što je u subotu navečer održan tajni sastanak na kojem su ministri od njega zatražili ostavku, a on to odbio, počelo se pričati o imenu potencijalnog novog ministra.

Već neko vrijeme se spominje ime pomoćnika ministra Vilija Beroša, a sada se pojavilo i ime njegova državnog tajnika, primarijusa Željka Plazonića, kao osobe koja bi mogla naslijediti Kujundžića na čelnoj poziciji u zdravstvu. Beroš je rekao kako nije sklon komentiranju spekulacija, a Plazonić je bio nešto otvoreniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko još nije službeno razgovarao sa mnom, ali kad bi premijer od mene tražio da preuzmem Ministarstvo zdravstva, prihvatio bih", poručio je Plazonić Jutarnjem.

Image
KUJUNDŽIĆ SUTRA DAJE OSTAVKU? Kasno sinoć održan je sastanak u Vladi: /

'Treba pokazati odgovornost'

Image
KUJUNDŽIĆ SUTRA DAJE OSTAVKU? Kasno sinoć održan je sastanak u Vladi: /

'Treba pokazati odgovornost'

Ne slaže se s Kujundžićem

Njegovi stavovi različiti su od Beroševih, ali i od Kujundžićevim. Naime, Beroš je rekao da je uvjeren kako će stranka donijeti najbolju odluku u interesu pacijenata, dok Plazonić ističe kako se ne slaže s načinom na koji Kujundžić vodi ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno mi je da bi preuzimanje ministarstva u ovom trenutku, pred izbore, na kratke staze, bio vruć krumpir. Puno se toga treba odraditi, a vremena je malo. Ipak, imam dugogodišnje iskustvo i upoznat sam sa sustavom, kao i s radom Ministarstva tako da smatram da bih bio kompetentan. Ono što me zanima jest isključivo uređenje sustava, konkretni pomaci i, naravno, pacijenti", rekao je Plazonić i dodao da mu moć, ali ni puko sjedenje u fotelji nisu u interesu.

Traže čovjeka s iskustvom

Smatra kako su Kujundžićeve afere naštetile zdravstvu, jer se fokus prebacio sa sustava na pojedinca, što, ističe, nije dobro. Zaključuje da je važno da Ministarstvo preuzme osoba s iskustvom, bez obzira na to što je jako malo vremena ostalo do parlamentarnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije početak mandata, nema se vremena za upoznavanje sa sustavom. To mora biti netko tko već sve zna i može momentalno djelovati. Vremena za gubljenje nema", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo