Započela avantura života / Dušan Bućan i Boris Veličan krenuli na 1200 kilometara dug put do Crnog mora - konjima!

Dva prijatelja jahat će u kasu 35 dana

15.6.2019.
13:57
VOYO logo
Image

Boris Veličan i Dušan Bućan na konjima su krenuli od Zagreba do Crnog mora

Image

Boris Veličan i Dušan Bućan na konjima su krenuli od Zagreba do Crnog mora

Na nju su se uputili glumac Dušan Bućan te putopisac i avanturist Boris Veličan. Krenuli su na  1200 kilometara dug put od Zagreba do Crnog mora i to na konjima. 

Dušan i Boris, Zeka i Divna. Dva najbolja prijatelja, i dvije kobile. Posljednje pripreme prije puta do Crnog mora obavili su na zagrebačkom hipodromu. Inače pustolovi, na novi izazov krenuli su spontano. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hodao je od Zagreba do Sahare, a ja sam ga pratio jedan mali komad puta, a ja sam rekao ajde molim te, samo bilo što samo da ne hodam, daj mi bilo kakvo prijevozno sredstvo samo da ne moram upotrebljavati svoje noge i on je rekao ok, ajde izdrži ovo, vratit ću ti kad tad. Onda dođe, e šta kažeš, hoćemo ići konjima, ja rekoh može", ispirčao je za RTL Danas glumac Dušan Bućan.

Glumac i inače brine o dva pastuha i jednoj kobili, dok  njegov prijatelj, svjetski putnik dosad nije jahao.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je spremna za put, ali nisam siguran da sam baš ja spreman obzirom da sam 15 sati u životu jahao, Dušan je 15 godina, pa se nadam da ću putem do Slavonskog Broda nešto naučiti" kaže putpisac Boris Veličan.

Ipak, naučio je i puno više  i to od svoje kćeri koja se od zagrebačkog hipodroma ne odvaja već 4 godine. Na očeve ekspedicije Marla se već naviknula, jer govori nam, tata joj je luckast, putuje već dvadeset godina i to svi znaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva prijatelja jahat će u kasu prateći Savu i Dunav. Ruta kojom se kreću od Zagreba u smjeru Slavonskog Broda pa preko Bajakova do Beograda. Nakon toga laganim galopom do Rumunjske preko Karpata. 1200 kilometara do Crnog mora za 35 dana. 

"Ovo što se tiče Hrvatske i Srbije to nam je velika prednost što je dosta ravno, ali Karpati su zapravo problem, gore dolje, lijevo desno", govori glumac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No unatoč tome, potkovani, opremljeni i entuzijastični krenuli su u pustolovinu života.  

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike