Duplo mu naplatili cestarinu preko ENC uređaja

Mnogima je ENC uređaj spasio živce prilikom naplate cestarine u prometnim čepovima koji nastaju na putu na more.

3.8.2012.
18:51
VOYO logo

"Išao sam na more, pa sam zbog izbjegavanja gužvi, nemajući na jednom dovoljno sredstava, ponio dva ENC uređaja. Jedan sam spremio u pretinac, dok sam drugi prema uputama postavio na vidljivo mjesto kako bi sustav automatski naplatio cestarinu. Međutim, kada sam izlazio s autoceste kod Pirovca shvatio sam da je cestarina na izlazu Lučko plaćena i jednim i drugim uređajem tj. da je plaćena dva puta", ispričao je Davor Ljubić iz Požege za 034portal.

U Hrvatskim autocestama su kazali kako to nije prvi takav slučaj da se korisnicima s dva uređaja u automobilu zbog pogreške sustava obračuna dvostruka cestarina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAC: Spremite uređaj u plastičnu foliju

"ENC uređaj koji se ne koristi mora biti pravilno spremljen u plastičnu foliju koja se dobije s uređajem, što piše i u uputama", rekli su u uredu za odnose s javnošću HAC-a. Na primjedbu novinara da nisu pronašli takve upute uz ENC uređaj, u HAC-u su odgovorili da se onda korisnik usmeno upozori prilikom kupnje.

Oštećenom građaninu su kazali da se javi odjel za žalbe i u slučaju da je sustav pogriješio, novac će mu biti vraćen na njegov ENC uređaj, poručili su u HAC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo