razrušeni grad u dugovima /

Dumbović kaže da bi uzeo i 12 punih plaća da može. Tko je bivši gradonačelnik Petrinje?

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Osim jacuzzija, Dumbović je novoj vlasti ostavio dug u gradskoj blagajni od gotovo 9 milijuna kuna.

16.6.2021.
13:30
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović je prilikom primopredaje dužnosti HDZ-ovoj Magdaleni Komes, potvrdio da će uzeti šest plaća na koje ima pravo kao dužnosnik, te je iznenadio javnost rečenicom da mu je žao što nema pravo na punu plaću svih 12 mjeseci (već šest mjeseci punu, a još šest mjeseci pola plaće).

Kako je RTL doznao za njim su ostali repovi, iako je na primopredaji rekao da neće biti kostura u ormaru. Gradska je uprava u problemima jer je dug na računu grada navodno čak devet milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u medijima prozivan zbog jacuzzija u uredu, koji je novinarima pokazala nova gradonačelnica, kao i činjenice da je na primopredaju došao Chryslerom koji nije prijavio u imovinskoj kartici, RTL je doznao da je jacuzzi u zgradi večernje škole u koju je gradska uprava uselila nakon što je njena zgrada oštećena u potresu već bio, jer se tamo nalazi apartman za gostujuće predavače. Chrysler, pak, pripada članu obitelji.

Zanimljivija je činjenica da je, kao što je RTL neslužbeno doznao, da je 20-ak dana prije izbora u gradskoj upravi postavljena nova kuhinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Do kraja mjeseca /

Prvi veliki rez! Otkaze dobiva 35 zaposlenika Holdinga: 'Riječ je o referentima, ljudima koji rade na prisilnoj naplati...'

Image
Do kraja mjeseca /

Prvi veliki rez! Otkaze dobiva 35 zaposlenika Holdinga: 'Riječ je o referentima, ljudima koji rade na prisilnoj naplati...'

Osim jacuzzija, Dumbović je novoj vlasti ostavio dug u gradskoj blagajni od gotovo devet milijuna kuna. 

"Ima i dobrih stvari koje nam gradonačelnik sa svojim suradnicima ostavlja. Ono loše što imamo na stanju nećemo se previše baviti time i ostavit ćemo to za neke druge institucije da analiziraju ili eventualno pokrenu nekakve postupke", kazala je nova gradonačelnica Magdalena Komes. Pokušali smo financijsku situaciju u gradu Petrinji  provjeriti s gospođom Komes sada kad je preuzela dužnost, no nije nam se javila.

Tko je Dumbović?

Nekad ugostitelj po zanimanju, član je Čačićevih Reformista, u koje je prešao iz HNS-a. Bio je prozivan za nered u dodjeli humanitarne pomoći nakon potresa koji je pogodio Baniju, a pojavile su se i afere vezano uz njegovu imovinu, i poslovanja njegove obitelji. Mediji su pisali i o njegovim skupim odjevnim predmetima, piše Index

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi napomenuti i činjenicu da je bivši petrinjski gradonačelnik diplomirao u 60. godini.

Stekao je titulu diplomiranog menadžera na studiju Operativnog menadžmenta na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima Sveučilišta Union - Nikola Tesla. Bilo je to 2013. godine kada je Čačić s njim išao na izbore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo