Dulić i Malovićka podneli ostavke

Poslušali novog vođu DS-a - nisu više poslanici

29.11.2012.
21:01
VOYO logo

Klub demokrata u skupštini ”siromašniji” je za dva bivša ministra - Oliver Dulić i Snežana Malović koji su podneli ostavke na poslaničke funkcije.

Oni su to učinili nekoliko dana posle poziva novog lidera DS Dragana Đilasa da članovi bivše Vlade treba da razmisle da li da vrate poslaničke mandate, bez obzira da li su postigli odlične rezultate ili ne, jer je ”narod rekao da Vlada u kojoj su sedeli nije dovoljno dobro radila svoj posao”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino je Vuk Jeremić najavio da se on neće odreći svog poslaničkog mandata. Podsetimo, nakon pomenute izjave novog lidera DS, u javnosti se postavljalo pitanje na koga je Đilas mislio, pa je Dragoljub Mićunović izneo svoj stav da se ta poruka odnosila na Vuka Jeremića.

Ode Dule

Oliver Dulić je jasno izrekao da njegova odluka jeste odluka predsedništva stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Poštujući javno izraženi stav predsednika Demokratske stranke, danas sam podneo ostavku na mesto poslanika u Narodnoj skupštini i na taj način prihvatio deo odgovornosti za rad vlade u prošlom mandatu. Ostajem član DS, angažovan u meri u kojoj to novo rukovodstvo od mene bude očekivalo - rekao je Dulić Tanjugu.

On je istakao da ovim potezom želi da pomogne svojoj stranci da u budućnosti bude prepoznatljiva kao partija u kojoj se vrednuju rad i rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje u vladi Mirka Cvetkovića je dodao da je radio najbolje što je mogao, da nikada nije kršio zakon i moral, i da mu sada preostaje da se za tu istinu bori u institucijama.

- Bio sam na čelu jednog od ministarstava koje je uspešno vodilo ogromne projekte i postiglo velike napretke - rekao je Dulić, ali i naglasio da mu je "jasno da je samo nekoliko meseci posle izbora percepcija o radu njegovih kolega iz vlade i njega lično postala potpuno drugačija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dulić se osvrnuo i na pisanje medija i istakao da se protiv njega vodila lažljiva kampanja.

- Razlog tome je, brutalno lažljiva negativna kampanja vođena kroz režimske tabloide, neosnovano i nekorektno osporavanje od strane onih koji su ih nasledili u vladi, kao i zbog montiranih institucionalnih procesa za potpuno banalne stvari, koje su bile praćene medijskom histerijom - ocenio je Dulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo