ostao bez radnika / 'Duguju mi milijune': Firma mu propala s Uljanikom, tvrdi da je odbačen zbog Končareva sina

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Da bi radnicima podmirio plaće morao je poslovni prostor u centru grada staviti pod hipoteku i dignuti kredit

27.10.2018.
16:44
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Safet Hadžiselimović vlasnik kooperantske tvrtke Uljanik grupe Brodoličilac d.o.o. jučer je ostao bez zadnjeg radnika. Hadžiselimović je u rujnu sporazumno raskinuo suradnju s Uljanikom, a njegova firma se našla u predstečaju.

Kako piše Novi list, njegovi radnici nisu dobili plaće od srpnja, a naknadu za prijevoz od studenog prošle godine. Uljanik mu, tvrdi, duguje milijunske iznose, a nakon prekida suradnje brodogradilište je potpisalo poslovnu suradnju s riječkom firmom Tekol Trogir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen vlasnik je Nenad Končar, sin Danka Končara, potencijalnog strateškog partnera Uljanik grupe, a koja izvodi radove antikorozivne zaštite metala i opreme, odnosno pjeskarenja i farbanja, dakle identične radove kao Brodoličilac.

Dignuo kredit da bi isplatio radnike

"Žalosno je da jedna firma koja posluje od '74. propadne jer se pojavila neka tvrtka iz Rijeke. Po meni je ta igra bila podla. Ne mogu razumjeti da su me samo tako maknuli, osjećam se degradirano", kazao je Hadžiselimović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi radnicima podmirio plaće morao je poslovni prostor u centru grada staviti pod hipoteku i dignuti kredit, a protiv Uljanika trenutno vodi sudski spor  jer je, s obzirom na to da mu Uljanik nije isplatio dogovorene radove, od svibnja njegova tvrtka neprestano u blokadi, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo