večeras premijera / Dubrovnik od generalne probe 'Elementarnih čestica' pod pojačanim mjerama sigurnosti

U Dubrovniku je pojačana sigurnost. Još od sinoćnje generalne probe kontroverzne predstave Elementarne čestice na kojoj su bili policijski službenici - prati se sve što se događa u i oko tvrđave na Lovrijencu gdje će večeras biti održana premijera.

20.7.2015.
19:28
VOYO logo

Golotinja, prostote, nasilje i potraga za ljubavi - to su otprilike ključni pojmovi koji ušturo opisuju predstavu 'Elementarne čestice', koja će večeras u Dubrovniku dožovjeti svoju premijeru. 

"Lijepo provedenih dva sata, meni je na pozornici super, nadam se da je tako i u gledalištu", prokomentirao je glumac Zoran Prodanović Prlja. 

Mada Peršić, glumica
"Nekako sam si mislila, ja da režiram ja bih zamolila glumicu da bude gola. To mi je ustvari bio znak da to želim učiniti", rekla je glumica Mada Peršić. 

Huellbeck šokira, kaže redatelj Ivica Buljan, koji u cijeloj predstavi vidi samo jednu apsurdnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, policija kontrolira nekoliko punktova, ali kada se pogleda sama predstava, zar nije apsurdno da se oko predstave koja zastupa teze duboke humanosti razvije ovakva besmislena diskusija", pita se redatelj. 

Sigurnosni rizik ne predstavlja golotinja u predstavi već stavovi prema islamu kontraverznog autora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je zato noć i dan, u i oko tvrđave Lovrjenac. A među njima su i priotehničari.

"O samim detaljima osiguranja, o mjerama i radnjama koje policija poduzima, točnom broju policijskih službenika iz razumljivih razloga ne možemo govoriti. Možemo reći da je dosad sve proteklo u najboljem redu, a vjerujemo da će tako ostati i do kraja", rekla je glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero. 

Pa će se građani i u iduća tri dana izvođenja morati miriti sa neugodnim situacijama u slobodno vrijeme. 

"Jučer na kupanju na plaži Šulić imali smo policijske brodove tri ronioca, jedno dvadesetak uniformiranih policajaca koji su upadali na plažu i činili kupanje nelagodnim, smatram da je cijela ta halabuka stvorena iz ničega", rekao je Srđan iz Dubrovnika. 

Jedni brane umjetničku slobodu, drugi sve smatraju nepotrebnim dizanjem buke 

"Mislim da je to neka jeftina provokacija i igra s nečim što nam nije potrebno. Kad to prođe, onda mi ostanemo s problemom koji nam nije trebao", rekao je Igor Hajdarhodžić iz Dubrovnika.

Autor koji je preveden na mnoge svjetske jezike i izvodi se svugdje na svijetu u Dubrovniku je postao autor slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo