Za obnovu javnog WC-a potrošit će milijun kuna

U Dubrovniku je počela rekonstrukcija prvog od tri javna zahoda - onog na Pilama. Rekonstrukcija ovog WC-a će porezne obveznike stajati gotovo milijun kuna.

4.10.2012.
11:03
VOYO logo

Pero Kaciga, direktor komunalnog poduzeća Čistoća, otkrio je kako će obnovljeni javni zahod poviše Pila, osim jako puno rostfraja, biti opremljen i senzorima za kontroliranu potrošnju vode i papira te fenovima za sušenje ruku. Također, WC će biti napravljen tako da bude zaštićen od vandala te opremljen sustavom za naplatu, a istovremeno će biti štedljiv, kazao je Kaciga.

'To vam je kao fićo i mercedes'

Na natječaj za rekonstrukciju pristigle su tri ponude, koje se po pitanju cijene nisu značajno razlikovale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To valjda toliko stoji. Ne možete napraviti nešto kvalitetno, a da bude jeftino. To vam je kao Fićo i Mercedes, a gradonačelnik Andro Vlahušić je odlučio da Dubrovnik zaslužuje mercedes", kazao je Kaciga za Slobodnu Dalmaciju.

Kaciga je također poručio kako će sva tri javna zahoda nakon obnove biti u upotrebi najkasnije do početka iduće turističke sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik ima najskuplji javni WC u Europi

Podsjetimo, dubrovačke gradske vlasti još su 2006. godine uredile WC od 16 četvornih metara u Gradskoj vijećnici za 460.000 kuna, odnosno za četiri tisuće eura po kvadratu. Tadašnje Gradsko vijeće odobrilo je nabavu umivaonika od 2.912 kuna, ormarića ispod umivaonika za 5.613 kuna, radijatora od 7.044 kune, visećih WC školjki po 4.672 kune, dasaka za školjke po 1.051 kunu, vodokotlića od 1.864 kune, pisoara vrijednih 2.401 kunu te mrežice za pisoar za 198 kuna. WC četke stajale su 695 kuna, a kante za otpatke čak 884 kune.

Godine 2002. je pak završen javni zahod s 'čučavcima' u starom portu, približne kvadrature kao onaj u vijećnici. Dubrovčane je stajao tada vrtoglavih 1,7 milijuna kuna, te je proglašen najskupljim javnim WC-om u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo