LUKSUZNO S*ANJE / Dubrovački zahod 's pet zvjezdica' podijelio građane: 'Ostavljaju i boce od pive pa tu puše travurinu i tako. Užas!'

Najskuplji javni toalet u Hrvatskoj neće više biti onaj Bandićev u zagrebačkoj Dubravi. I jug se može pohvaliti s luksuzom kakvog rijetki imaju

9.3.2023.
22:03
VOYO logo

Iako prvotno zamišljen u nekretnini vrijednoj 800 tisuća eura, nakon brojnih žalbi Dubrovnik luksuz seli na drugu adresu.

O toaletu unutar zidina govori se od 2019. Grad je za njega kupio i nekretninu vrijednu 800 tisuća eura. No, stvari nisu išle po planu. Pandemija, žalbe brojnih ugostitelja i najavljeni WC s pet zvjezdica morao je na drugu lokaciju. Ovaj put u nekretninu u vlasništvu grada, prenosi Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To neće biti najskuplji WC u Hrvatskoj - meni je drago da smo kupili onaj prvi prostor - razlog zašto smo odustali je bio jer cijeli niz gospodarskih subjekata i postajala je bojazan od negativne percepcije!", rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Seli se na novu lokaciju

Prostor nesuđenog WC-a svakako će biti iskorišten za društvenu korist, a ono što se također zna je da javni WC definitivno neće biti običan. WC s pet zvjezdica bi se naravno plaćao čak i karticama, a vjerujemo da bi brojnim turistima došao kao oaza u pustinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođa Marija Nadilo u ulici živi od osamdesetih. Odluku da javni WC ipak neće biti ispod njezina prozora jedva je dočekala. "Ostavljaju i boce od pive pa i čikove pa tu puše travurinu i tako. Užas!", rekla je Nadilo.

U Dubrovniku čak i kada je pitanje WC-a razmišljaju globalno. Ugledali su se u portugalski tzv. najseksi WC na svijetu koji u centru Lisabona uz obavljanje nužde nudi i suvenirnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovačka verzija cool WC-a možda neće nositi to ime, ali će imati prostor za njegu djece kao i za ostavljanje prtljage. "U nekavim planovima i razmišljanjima je da bi ovaj WC radio 24 sata!", rekao je Marko Iveković, predsjednik Uprave Čistoće Dubrovnik. Građani Dubrovnika se samo nadaju da i uređenje toaleta s 5 zvjezdica neće platiti cifrom od 6 nula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo