DUBROVAČKA BOLNICA U PROBLEMU, FALI KADRA NA SVIM RAZINAMA: / Čistačice već više od mjesec dana rade bez slobodnog dana

Image
Foto: Pixsell

'Teško se krpimo, ali evo nemamo mogućnost zaposliti ljude jer ih nema na tržištu', rekao je ravnatelj bolnice

13.4.2020.
22:33
Pixsell
VOYO logo

Nedostatak kadra u zdravstvu je i inače problem, a u tijeku epidemije koronavirusa u Hrvatskoj to je još vidljivije. Među najpogođenijim bolnicama je i dubrovačka koja je granicom odvojena od prvog KBC-a u Splitu.

Kao i svugdje, i ispred ove se nalazi trijažni centar u kojem se pregledavaju svi pacijenti koji trebaju ući u bolnicu. U njemu je od 0-24 prisutan liječnik s medicinskim tehničarem, kazao je specijalizant Dino Džamastagić, prenosi Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su umorni

"Kolega i ja ovdje radimo svaki drugi dan po 24 sata, tu smo od 19. 3. Umorni su i zdravstveni djelatnici, ali umorna je i cijela populacija, i svjetska i Hrvatska, svima ovo utječe na zdravlje, ali i na psihičko zdravlje“, kaže Bruno Mihatović, glavni tehničar na hitnom bolničkom prijemu.

U bolnici je trenutno 35 hospitaliziranih pacijenata zaraženih virusom. "mamo 11 stacionarnih respiratora, šest stacionarnih i deset uređaja za anesteziju koji se mogu prilagoditi ovoj svrsi. Naručili smo deset respiratora, a dva bi trebali uskoro stići, očekujem da će biti tu kroz mjesec dana. Ovo s domovima sad je jedna točka kad svi ti respiratori mogu doći u upotrebu jer se radi o mahom starijim osobama lošeg zdravlja“, rekao je ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čistačice rade bez pauze

Osim liječnika i sestara, nedostaje i ostalog nemedicinskog osoblja, posebno čistačica. Neke od njih rade više od mjesec dana bez dana odmora.

"Bit će im omogućeni slobodni dani, ali mi imamo problem s tim i bez korone. Teško se krpimo, ali evo nemamo mogućnost zaposliti ljude jer ih nema na tržištu", rekao je Bekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo