AKO STE KUPILI, NE KONZUMIRAJTE / Državni inspektorat zbog ostataka antibiotika iz prodaje povukao zamrznute žablje krake

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Državni inspektorat obajvio je da proizvod nije u skladu s uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani Europske agencije za sigurnost hrane

16.9.2022.
16:32
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Zbog ostataka antibiotika ofloksacina Državni inspektorat s tržišta je opozvao zamrznute žablje krake "DAYSEADAY" podrijetlom iz Vijetnama, a koje na tržište stavlja Mesna industrija Braća Pivac.

Riječ je o proizvodu "DAYSEADAY, Žablji kraci 8/12, zamrznuti, LOT broja VV04PR", datuma smrzavanja 04. ožujka .2021., s naznakom upotrijebiti do 04. ožujka 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije u skladu s uvjetima sigurnosti hrane

Proizvod nije u skladu s uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. 

Izvoznik proizvoda je + NGOC HA CO LTD FOOD PROCESSING AND TRADING, Vijetnam, dobavljač je DaySeaDay Fresh and Frozen B.V., 8321 WC URK, Nizozemska, a na tržište stavlja MI Braća Pivac, Težačka 13, Vrgorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo