DRŽAVNA REVIZIJA: / Milanovićev ured isplatio 307.785 kuna za inozemne dnevnice, ali na putovanja uopće nitko nije išao!

Image

Državna je revizija otkrila sumnjive isplate u uredu bivšeg premijera.

4.2.2017.
20:06
VOYO logo

Tako je prema nalazu za 2015. godinu iz ureda Zorana Milanovića trojici njegovih posebnih savjetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je 307.785 kuna za inozemne dnevnice, prenosi HRT.

GDJE JE SPAVAO BRANKO GRČIĆ?!: Milanovićevi računi za put u Albaniju otkrivaju jednu intrigantnu stvar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o preko 500 inozemnih dnevnica, a uz putne naloge nije priloženo izvješće s puta kao niti nikakva druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno. Dvojici je savjetnika ukupno isplaćeno po 186, a trećem 160 dnevnica.

Po tome ispada da su na raznim putovanjima proveli skoro pola godine. Sva su putovanja trajala između 9 i 12 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIVŠA SDP-ovka: /

'Milanović će se vratiti u politiku, dajem mu još šest mjeseci'

Image
BIVŠA SDP-ovka: /

'Milanović će se vratiti u politiku, dajem mu još šest mjeseci'

Svi volonteri koji nisu putovali

U reviziji se konkretno spominje posebni savjetnik za kulturu, Slavko Goldstein, koji tvrdi kako je radio volonterski, te da nije niti putovao izvan Hrvatske.

"Niti 2015. niti bilo koje druge godine, a bio sam 4 godine savjetnik, nikad nisam putovao u inozemstvo. Nikad nisam dobio dnevnice nikakove niti za inozemstvo niti za zemlju", tvrdi Goldstein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebni savjetnik za znanost, Neven Budak, tvrdi isto. Kaže da je u inozemstvo putovao samo jednom, ali u 2014., te dodaje kako za svoj rad nije uzeo niti lipe. ""To je vrlo jednostavno ustanoviti. Tko god treba može dobiti uvid u moj tekući i žiro račun", kaže Budak.

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

'Teško kazneno djelo'

Putne je naloge i dnevnice odobravao tadašnji predstojnik premijerova Ureda Tomislav Saucha, koji pak tvrdi da nije potpisivao nikakve dnevnice savjetnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se radi o gruboj grešci, ili o podmetanju, ili o teškom kaznenom djelu", rekao je Saucha, te dodao kako će u ponedeljak sve prijaviti DORH-u.

Tvrdi da će se krivac lako pronaći jer iako se novac mogao izdati na ruke, onaj tko ga je preuzimao morao je potpisati priznanicu. Saucha kaže kako će inzistirati na tome da se i njegov potpis grafološki vještači jer želi sačuvati čist obraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo