Dragan Jelić / Državna agencija ima novog šefa, već je odradio prvi dan

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Novim vršiteljem dužnosti ravnatelja SAFU-a imenovan je Dragan Jelić, koji je istodobno razriješen dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

22.11.2022.
22:00
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada Republike Hrvatske na jučer održanoj telefonskoj sjednici zbog osobnog zahtjeva razriješila je vršiteljicu dužnosti Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), Nikolinu Tkalčec.

Novim vršiteljem dužnosti ravnatelja SAFU-a imenovan je Dragan Jelić, koji je istodobno razriješen dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelić se oglasio na svome Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I tako dođe do kraja još jedna etapa moga putovanja. Danas sam razriješen dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Skoro tri godine rada s izuzetnom ekipom, prvo na čelu s Josipom Aladrovićem a onda s ministrom Marinom Piletićem . Puno toga smo zajedno odradili: mjere za očuvanje radnih mjesta, program Zaželi, Nacionalni plan oporavka i otpornosti, završetak starog i početak novog financijskog razdoblja u ESF-u, Zakon o radu, Zakon o mirovinskom osiguranju i još puno toga lijepoga. To ne bi bilo moguće da nisam imao super tim u ministarstvu i svima puno hvala.

Od sutra preuzimam dužnost v.d. ravnatelja SAFU-a gdje me čekaju novi izazovi i zadaće kako bi što bolje iskoristili sredstva iz ovoga financijskog razdoblja, Fonda solidarnosti te se pripremili za nove izazove u sljedećim godinama. Puno hvala premijeru Andreju Plenkoviću na povjerenju za upravljanje ovako važnom agencijom", napisao je Jelić jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelić je obnašao brojne dužnosti, 2016. godine obnašao je dužnost pomoćnika ministra Tomislava Tolušića, kojeg je naslijedila Gabrijela Žalac, u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Nakon toga, imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Osim toga bio je i HDZ-ov kandidat za gradonačelnik Slavonskog Broda, gdje je u drugom krugu izgubio izbore od aktualnog gradonačelnika Mirka Duspare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo