SUKOB INTERESA / Država od Zlatar Violić traži da vrati 1,2 milijuna kuna

2.4.2015.
12:41
VOYO logo

Na prvom ročištu odvjetnik Druge strane Božidar Feldman istaknuo je da se taj predmet ne može svoditi isključivo na pravno pitanje, ali je i naveo da je njegova stranka ponudila otplatu dijela duga uz prosječni diskont po kojemu Ministarstvo financija otpisuje porezne i ostale dugove predstečajnim dužnicima, javlja HRT.

Ministrica ima rješenja

DORH je odbio taj prijedlog, a na ročištu je prihvaćeno predloženo svjedočenje Andree Zlatar Violić, ali i slanje zahtjeva Ministarstvu kulture za dostavu svih odluka Kulturnog vijeća za knjigu, nakladništvo i časopise od 2009. do 2013. s posebno istaknutim prijedlozima za financiranje časopisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zarez čeka gašenje?

Spor u kojem DORH traži od tvrtke povezane s bivšom ministricom kulture povrat 1,2 milijuna kuna sa zateznim kamatama slijedio je nakon odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na temelju prijave Hrvatskog slova. U toj prijavi o kojoj se odlučivalo 2013. upozoravalo se da je ministrica Zlatar Violić bila u sukobu interesa jer je u doba kada je Ministarstvo kulture dodjeljivalo državnu potporu časopisima bila suvlasnica Druge strane sa 6,67 posto udjela u tvrtki.

Časopis Zarez nakon 16 godina izlaženja prošlog tjedna nije se pojavio na kioscima zbog, kako se navodilo, problema u financiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo