Drugi krug za škverove 6. siječnja

Na sjednici Vlade odlučeno je da će se natječaj za drugi krug privatizacije šest brodogradilišta raspisati 6. siječnja. To što su škverovi bili 13.

3.12.2009.
16:43
VOYO logo

Na današnjoj sjednici Vlada je odbila ponude za privatizaciju brodogradilišta Brodotrogir d.d. i Brodosplit BSO d.o.o., koje su pristigle na prvi krug natječaja koji je Vlada raspisala 1. kolovoza ove godine. Riječ je o ponudama tvrtki More Trogir iz Splita i Adria-mar brodogradnja iz Zagreba.

Ministar gospodarstva Đuro Popijač objavio je da su prvom krugu Hrvatskom fondu za privatizaciju pristigle ukupno 34 dokumentacije, ali da su valjane bile samo ponude trogirske i zagrebačke tvrtke, međutim, nakon analize HFP-ovog stručnog povjerenstva utvrđeno je da ne zadovoljavaju osnovne uvjete natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj za drugi krug privatizacije brodogradilišta bit će raspisan 6. siječnja, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade. Do tada HFP treba pripremiti natječajnu dokumentaciju.

Nakon prvog neuspjelog kruga, u Vladi se nadaju da će s privatizacijom šest državnih škverova, koji su joj veliki financijski uteg, početkom 2010. imati više sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka Jadranka Kosor rekla je kako to što je privatizacija brodogradilišta bila 13. točka na dnevnom redu današnje sjednice, "ne znači ništa loše". Mnogi će se zapitati zašto će natječaj biti raspisan na blagdan Sveta tri kralja, neradni dan u Hrvatskoj, ali i u većini europskih zemalja.

Za gradnju odnosno završetak gradnje preostalih dionica autocesta, te njihovo održavanje u razdoblju od 2010. do 2012. iz državnog proračuna izdvojit će se nešto više od 10 milijardi kuna, objavio je ministar Božidar Kalmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj sjednici Vlada je pokrenula i postupak promjene izbora članova nadzornih odbora u tvrtkama u državnom vlasništvu ili pretežno većinskom vlasništvu države.

Kako je rekla premijerka Kosor, ubuduće u tim nadzorima neće sjediti nitko od državnih dužnosnika, kao što je bio slučaj do sada, već će se putem javnih natječaja birati stručni ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200911260234006 arti-200911050090006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo