NAKON DEVET MJESECI / Poznati ugostitelj o otvaranju kafića: 'Daleko je to od mira i zadovoljstva; Kad bi Vlada to učinila, garantiram da cijene ne bismo dizali '

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Punih 18 mjeseci vrlo otežano radimo, zadnja dva mjeseca na Jadranu je dalo kisika našim kolegama na obali, ali što je s kontinentom? Potpore moraju i dalje ostati na razini kakve su bile', tvrdi Biljan

1.9.2021.
8:37
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Od danas u Hrvatskoj vrijede nešto izmijenjene epidemiološke mjere, barem što se tiče korištenja prostora ugostiteljskih objekata. Odnosno, od danas možete piti kavu u unutrašnjem dijelu kafića, nakon devet mjeseci.

Dopredsjednik Nezavisne udruge ugostitelja Dražen Biljan za emisiju HRT-a Dobro jutro, Hrvatska kazao je da ugostitelji moraju biti zadovoljni jer kafići mogu raditi u zatvorenim prostorima nakon toliko vremena. Ipak, dodao je kako je "daleko to od mira i pravog zadovoljstva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o novim pravilima kojih se ugostitelji moraju pridržavati prilikom otvaranja unutrašnjih dijelova kafića, Biljan je rekao kako nije ništa drugačije od prošle zime.

Image
ZNAČI, VEĆ I PRIJE ULASKA... /

Od sutra velika promjena, opet ćete moći ući u zatvoreni dio kafića: Ali, postoji nekoliko uvjeta koji se moraju ispuniti

Image
ZNAČI, VEĆ I PRIJE ULASKA... /

Od sutra velika promjena, opet ćete moći ući u zatvoreni dio kafića: Ali, postoji nekoliko uvjeta koji se moraju ispuniti

"To su držanje distance među stolovima i između gostiju, te stavljanje maske na ulasku u zatvorene prostore", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako, dakle, želite ući u unutarnji prostor kafića, do stola ćete morati doći s maskom, a ona se može skinuti za vrijeme sjedenja za stolom. Također, pri svakom ustajanju od stola maska se mora vratiti.

'Svi smo se malo opustili...'

Biljan smatra da su kafići trebali biti ranije otvoreni, poput restorana. Također, smatra i da je vrijeme za ukidanje svih mjera i prebacivanje na osobnu odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i to da ranije nisu imali problema s gostima što se tiče poštivanja mjera. "Svi smo se malo opustili ovo ljeto. Vrijeme je da osvijestimo da je koronavirus među nama i poštivanjem mjera ćemo zaštititi sebe i svoju okolinu", rekao je, pritom apelirajući na kolege, ali i goste, da maksimalno poštuju mjere.

Osvrnuo se potom i na potpore. Tvrdi kako one moraju ostati i dalje. "Punih 18 mjeseci vrlo otežano radimo, zadnja dva mjeseca na Jadranu je dalo kisika našim kolegama na obali, ali što je s kontinentom? Potpore moraju i dalje ostati na razini kakve su bile", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na poskupljenja u državi, Biljan nije mogao sa sigurnošću kazati hoće li doći do porasta cijena budući da su i ugostiteljima narasli ulazni troškovi, a k tome su, ističe Biljan, ugostitelji i previše porezno opterećeni.

"Kada bi nas porezno rasteretili, mogli bismo garantirati da cijene ne bismo dizali", zaključio je Dražen Biljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo