FOTO: / 'Drava nam je odnijela sve za što smo se mučili cijeli život'

Nakon dramatične borbe s vodenom bujicom vidljivi su pravi razmjeri štete koju je podivljala Drava nanijela u varaždinskom kraju.

7.11.2012.
13:27
VOYO logo

U Otoku Virju i Vratno Otoku, koji su već dva dana poplavljeni, voda se polako povlači, ali stanje je i dalje teško. Poplavljeno je 70-ak kuća u Otoku Virju, devet kuća u Lovrečan Otoku te petnaestak u Vratno Otoku. Vatrogasci i mještani ispumpavaju vodu iz podruma i kuća. Stanovnici navedenih mjesta su ostali bez struje i hrane.

U Pušćinama je situacija ipak najteža, jer je cijela lijeva polovica mjesta poplavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Voda je nadirala, ali kao da nikog nije bilo briga'

"Nevjerojatno, cijeli dan voda je nadirala, ali kao da nikog nije bilo briga, dok nije došla doslovno do grla. Mi u Međimurju, kao da nismo u Hrvatskoj", kaže muškarac srednjih godina, koji je sa suprugom na sigurno dovezen u čamcu.

"Ja sam u šoku, jedva smo ponijeli ono najnužnije, no toliko toga je još ostalo", gotovo kroz suze kazala za portal eVaraždin njegova supruga, koja je uspjela ponijeti tek jedan kofer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spašavali 6-mjesečne blizance

A koliko je voda brzo nadirala svjedoči i činjenica da brojne obitelji nisu niti stigle izaći iz kuća. Vatrogasci su tako spašavali i mlađi bračni par te njihove tek 6-mjesečne blizance.

"Drava nam je odnijela sve za što smo se mučili cijeli život", kazao je na rubu plača jedan stariji mještanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplavljena Tvornica Bernarda

Vodeni val na rijeci Dravi svojim izlijevanjem preko nasipa u Pušćinama zahvatio je i pogon vrlo uspješne tvrtke za proizvodnju kreveta i madraca Bernarda.

Vlasnica tvrtke Bernarda Cecelja rekla je da je pogon još uvijek pod vodom tako da još uvijek ne zna razmjere štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremili smo se za poplavu koliko smo mogli. Odvezli smo jedan kamion robe koju danas moramo isporučiti, a svu preostalu robu smo digli visoko na police. No, strojeve nismo mogli dizati", rekla je Cecelja.

O šteti kaže da ju je uopće strah razmišljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne usudim se niti pomisliti o tome. Vidjet ćemo kad napokon uđemo u objekt. Mi smo bili zadnji na udaru, pa se kod nas i voda zadnja povlači", kazala je Bernarda Cecelja.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo